28/10/2021 Actualitat
Incidència molt irregular de la convocatòria de vaga al sector públic

A Castellar, només alguna escola ha tingut certa afectació

Molta normalitat a Castellar en les diversos serveis públics els treballadors dels quals estaven cridats a una vaga aquest dijous per diverses organitzacions sindicals entre les quals no hi eren ni CCOO ni UGT. L’únic sector que ha tingut alguna incidència ha estat el de l’ensenyament però també amb seguiment molt desigual.

 

D’entrada, als dos instituts pràcticament no s’ha notat. En el cas del Puig de la Creu només una professora ha  decidit fer vaga i, segons el director del centre, Xavier Martí l’impacte ha estat “inapreciable”. A l’institut Castellar tampoc hi ha hagut molt seguiment, només 3 professors han secundat la baixa tot i que en aquest cas, sí que s’ha vist afectada la normalitat en algun grup de l’ESO, ha detallat Francesc Gallardo, director de l’institut.

 

Sí s’ha viscut més seguiment en alguna escola de la vila. Així ha estat, per exemple, el cas de l’escola Joan Blanquer. Tal i com explica la seva directora Anna Riera, el seguiment ha estat per sobre del 30%. Tot i això, Riera explica que, com ja ha passat en ocasions anteriors, “s’han assegurat uns serveis mínims i tenim dos docents per cada quatre classes”. En aquest sentit, la directora vol agrair “la resposta de les famílies perquè ens han recolzat en els grups on la vaga ha tingut més incidència”.

 

La crida a la vaga és per denunciar  l’abús de temporalitat de bona part dels empleats a les diverses administracions,  professors i mestres, personal de l’administració de justícia, treballadors de residències, sanitaris i altres empleats públics, també de l’àmbit de l’administració local.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris