01   A7307580 1_1440x961
Els Tres Reis d’Orient saluden als infants des dels balcons de l’Ajuntament transformat en Palau Reial / Q. Pascual
06/01/2021 Actualitat
La il·lusió que escurça les distàncies

Els tres Reis Mags d’Orient canvien la cavalcada per una estada de dos dies al Palau Tolrà

Cristina Domene

El que va passar als jardins del Palau Tolrà els dies 4 i 5 de gener va ser literalment màgia. Camins, racons i arbres convertits en un món il·lusori que convidaven a grans i petits a endinsar-se en un món de fantasia.


El recorregut fins a arribar al Palau Reial i poder saludar els Tres Reis Mags des dels balcons començava amb la parada dels Àngels, que introduïen la història dels Reis i de l'estrella d'orient. Una mica més enllà, els Carters, preparaven i emmagatzemem regals, alhora que demanaven als infants ajuda per fabricar confeti de colors. A la següent parada, uns carboners despitats i trapelles, preguntaven si tothom s'havia portat bé, amb un toc d'humor. Al final del recorregut, una noia lliurava els sacs de confeti que els nens i nenes van llençar la nit del dia 5 a les 21.30, tots a la vegada perquè els reis sabessin per on havien de passar. I just després de posar els noms a les etiquetes per identificar cada regal, Melcior, Gaspar i Baltasar van sortir als balcons del Palau Tolrà, a saludar i llançar petons.


A les 18.30 hores de dimarts, el consistori va fer entrega de les claus de la vila als Reis, perquè Ses Majestats poguessin entrar a totes les llars de la vila durant la nit.


Un Palau Reial fet amb il·lusió
Aquest any, el Grup Il·lusió, encarregat d'organitzar la cavalcada de Reis des de fa quasi 50 anys, va voler adaptar-se a la situació i reconvertir la nit més màgica: "Des del grup Il·lusió teníem clar que ens havíem d'adaptar a la nova situació, els nens i nenes no es podien quedar sense lliurar la carta i saludar els Reis. La Il·lusió no s'ha perdut", va assegurar Toni Tomàs, president del grup Il·lusió. Des de l'entitat van afegir que havien tingut molta feina, però que pagava la pena: "Ha anat molt bé, la gent sortia contenta i nosaltres també. La canalla va gaudir molt".


Els encarregats d'imaginar i preparar el recorregut va ser l'equip de Can Juliana: "La idea era crear una història acompanyada d'escenografia, llum i ambientació. Concretament l'hem desenvolupada entre l'Anna Ligero, el Marc Tresserras, encarregat dels guions i jo. La gent sortia molt contenta, els passis van anar molt bé, en hora, i no es van generar aglomeracions, que era molt important. El feedback que rebien els actors i les actrius per parts dels petits també era molt bo. Creiem que el Palau Reial ha estat un èxit", afirmava Germán Ligero, director de Can Juliana.


Els horaris per anar al Campament Reial, bé per visitar als ambaixadors, bé per saludar als Reis, instal·lat del 2 al 5 de gener al Palau Tolrà, es van haver d'ampliar perquè de seguida que es van obrir les reserves, les entrades van quedar exhaurides. "Vam haver d'ampliar l'horari perquè tots els nens passessin en algun moment pel Palau Reial", va assegurar la regidora de Cultura, Joana Borrego, que es mostrava contenta del resultat: "Jo crec que els nens pensaven que aquest any, amb la Covid-19, no tindrien l'oportunitat de veure als Reis Mags i sortien del Palau Reial molt contents. Ha estat diferent del que estàvem acostumats, però les famílies surten molt contentes". Per tal d'informar-los de la instal·lació del Palau Reial, els Reis Mags d'Orient van enviar a tots els nens i nenes menors de 12 anys del municipi una carta.


Com sempre, darrere d'una gran feina, hi ha molta gent i entitats implicades, esforç que la regidora va voler destacar: "S'ha de tenir en compte que tot això ha estat possible amb la col·laboració de molta gent. El Grup Il·lusió, Cultura, Comerç Castellar, Can Juliana i Colònies i Esplai Xiribec. I també treballadors de l'Ajuntament, molts voluntaris, que sense ells no hagués estat possible. Gràcies a tothom".

Comparteix
M'agrada
Comentaris