Una imatge de la segona dona de Companys, Carme Ballester
Una imatge de la segona dona de Companys, Carme Ballester
11/10/2018 Actualitat
Homenatge a la dona de Companys, Carme Ballester

ERC organitza dilluns a la plaça Lluís Companys l'acte coinidint amb el 78è aniversari de l'afusellament del president Companys

El pròxim dilluns 15 d’Octubre la Secció Local d’ERC Castellar durà a terme, un any més, l’homenatge al President Lluís Companys en el 78è aniversari del seu afusellament en mans de l’estat espanyol.


Enguany, però, l’Assemblea de Dones d’ERC Castellar ha volgut aprofitar aquesta data per reivindicar també la figura de Carme Ballester, segona muller de Lluís Companys entre 1936 i 1940.  A més de ser la segona dona de Companys, Ballester  va ser una activista pels drets de les dones, republicana, d’esquerres i independentista. Després de la detenció de Companys,  Ballester va remoure, en va, cel i terra perquè algú intercedís pel seu marit: va escriure al mariscal Pétain, a l’arquebisbe de París i a l’ambaixador espanyol. Després de l’afusellament, Ballester va tenir un paper destacat en la resistència francesa.


L’acte d’ERC es farà a la Plaça Lluís Companys, a les 20 hores, i comptarà amb lectura de textos, música i dansa, a càrrec de figures emergents en el panorama artístic com la Guida o la María o de ben consolidades com la Carme Martí.

Comparteix
M'agrada
Comentaris