WhatsApp Image 2021 03 02 at 11.16.00_1440x961
Un dels germans Pineda amb la directora d'Espai Òliba, Cristina Castañé. || CEDIDA
04/03/2021 Actualitat
Una guia turística de la vila feta amb ulls de nen

Dos germans han creat una guia amb llocs d’interès i comerços per visitar 

Jordi Rius

Els germans Lluc i Guim Pineda, que fan 6è i 4t de primària a l’escola El Casal i  que són usuaris de l’Espai Òliba, han decidit crear, juntament amb la impulsora del centre d’estudis, Cristina Castañé, una guia turística de Castellar molt especial, atenent les preferències dels dos germans. “Tot va sorgir al Nadal, quan els dos germans feien un taller d’escriptura i van voler posar en pràctica tot el que van aprendre sobre textos informatius donant informació sobre Castellar”, afirma Castañé. Els dos germans són molt actius i fan hoquei, pintura i van a l’esplai i, en altres paraules, “consumeixen molt els serveis de Castellar”. La seva intenció era crear una mena de guia que pogués interessar futurs turistes que visitessin la vila.


El que va començar com una mena de pràctica d’escriptura ha acabat agafant forma. La publicació, que es podrà consultar en format PDF al web de l’Espai Òliba, és molt peculiar i “té en compte molts dels comerços i llocs on els dos germans van de forma habitual”. Entre els llocs d’interès que recomanen visitar hi ha l’església de Sant Esteve, el Palau Tolrà o la rotonda de la Dona Acollidora. També fan especial èmfasi a les places “ja que cap és igual i a cadascuna es poden fer coses diferents”. L’original proposta, que va sorgir dels dos germans sense cap encàrrec previ de la seva escola, els ha permès, segons la directora de l’Espai Òliba, “treballar la descripció dels espais, fer pluja d’idees, buscar el vocabulari més adequat i organitzar-se per fer el treball”. La guia, feta sempre segons el seu punt de vista, inclou aportacions curioses com “les gelateries on pots anar o les fleques on pots anar a berenar” i ho fan “amb una emoció que realment fa molta gràcia”, admet Castañé.


Els dos germans incorporen a la guia dibuixos que ells mateixos han elaborat i que van combinant amb fotografies. El Lluc i el Guim estan cadascun una hora i mitja a la setmana al centre d’estudis, però per fer la guia “vam decidir que faríem en un parell de dissabtes al matí un seguit de tallers per tal d’acabar-la”.


La realització de la guia ha servit als dos germans per buscar informació, a saber fer una cerca per Internet, cosa que els ha servit “per aprendre a ser una mica crítics al que troben per la xarxa”, conclou Castañé. La guia estarà disponible en un parell de setmanes al web de l’Espai Òliba a disposició de qualsevol escola o particular que estigui interès en baixar-se-la.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris