WhatsApp Image 2024 07 04 at 11.17.01 (1)_1440x961
La nova nau de GMP al carrer Conca de Barberà al Pla de la Bruguera
04/07/2024 Actualitat
GMP crea 60 llocs de treball i inverteix 12 milions en una nova fàbrica a Castellar

Amb l’obertura de la nova planta al carrer Conca de Barberà del Pla de la Bruguera, l’empresa preveu doblar el seu volum de negoci fins als 30 milions d’euros

L’empresa catalana GMP (General de Manipulats Plàstics SA), especialitzada en la fabricació i comercialització d’embalatge d’alta qualitat per al sector alimentari i farmacèutic, crearà 60 nous llocs de treball amb la construcció d’una nova planta industrial a Castellar del Vallès (Vallès Occidental), en concret al carrer Conca de Barberà, i que estarà en ple funcionament a finals d’any. El projecte, que suposa una inversió de 12 milions d’euros i es basa en l’economia circular, permet a la companyia triplicar la superfície de la fàbrica actual i superar els 15.000 metres quadrats.


Segons informa la Generalitat en una nota de premsa, per dur a terme aquesta inversió, la companyia ha comptat amb el suport del Govern, per mitjà d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- i de l’Institut Català de Finances (ICF) del Departament d’Economia, que ha aportat finançament a llarg termini per a fer possible aquesta inversió. Des de la banca pública de promoció s’han aportat 8 milions d’euros per a la construcció de noves instal·lacions de la companyia i per a la compra de maquinària. Aquesta inversió a GMP és un exemple dels projectes de reindustrialització i sostenibilitat com a línies estratègiques d’inversió de l’ICF. 


Amb el canvi de planta, l’empresa, que està ubicada al carrer Solsonès, completa un procés de reindustrialització i modernització del procés productiu, basat en la digitalització i automatització de les diferents etapes de la fabricació de film de polietilè. La companyia preveu passar d’un volum de producció de 6.500 tones anuals a les 15.000 tones quan la nova nau, que suposarà un estalvi de 400 tones de CO2 a l’any per la instal·lació de plaques solars, ja estigui en ple funcionament. 


GMP arribarà aquest 2024 als 110 treballadors, el doble de la plantilla que tenia quan va començar el projecte de construcció de la nova planta. Els perfils que s’incorporaran a la companyia seran personal qualificat en l’ús i el manteniment de maquinària industrial d’alta complexitat.


El CEO de GMP, Josep Anton López, explica que “no som a la culminació de cap projecte sinó a l’inici d’un gran repte on la sostenibilitat, la digitalització i l’automatització estaran molt presents”. En aquest sentit, “sens dubte, el principal actiu són les persones que ho faran possible el dia a dia de l’empresa”. El directiu de GMP afegeix que “cal agrair a Acció ia l’ICF les facilitats que ens han posat perquè la companyia continuï creixent, transformant-se i sent competitiva al mercat”.


En una entrevista anterior a L’ACTUAL, el  CEO de GMP va reconèixer que amb l’esclat de la pandèmia, GMP mai va deixar d’estar activa “sobretot per la dependència d’alguns clients de sectors com la farmàcia o l’alimentació”. Fins  i tot, davant de l’emergència sanitària i l’escasetat de material sanitari, GMP va reorientar la seva producció per fabricar davantals d’ús sanitari. A l’abril de 2021, van arribar a sortir de la planta castellarenca uns 50.000 davantals sanitaris. Després d’aquesta emergència sanitària “va baixar molt la feina i la facturació va caure un 40%”, assegura López, però en cap moment va cessar la seva activitat ni va haver de presentar cap expedient de regulació. GMP “ha anat aguantant aquest temps amb objectes substitutius”, precisava aleshores López.

 

CREADA FA 42 ANYS
GMP és una empresa catalana fundada el 1982, que va inaugurar les seves instal·lacions el 2006. Cinc anys més tard, la companyia belga Pattyn compra el 100% de GMP. Treballa amb maquinària d’alta precisió per fabricar plàstics que s’utilitzen a l’envasament de productes alimentaris i farmacèutics. Factura 15 milions d’euros anuals, i amb la nova nau industrial l’objectiu és doblar la xifra fins als 30 milions d’euros. 
L’empresa castellarenca exporta la meitat de la seva producció, amb presència a la majoria d’estats membres de la Unió Europea, Xina, Estats Units, Sud-amèrica i Àfrica. 


General de Manipulados Plásticos és una empresa moderna especialitzada en la producció i comercialització de film de polietilè d’alta i baixa densitat, de bosses, sacs industrials, làmines impreses i complexes. Els projectes de l’empresa catalana es desenvolupen en base a un sistema de qualitat certificat des de l’any 1999. El 2013 va construir la sala blanca i al llarg d’aquell any va obtenir la segona certificació, l’ISO 22000 (BRC). El 2016 va aconseguir la certificació FSCC 22000 i el 2017 l’ISO 1537.8. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris