alcalde 01_617x412
Giménez revalida la presidència del Consell Comarcal - J.R.
19/07/2019 Actualitat
L'alcalde de Castellar revalida la presidència del Consell Comarcal

Ignasi Giménez governarà amb un pacte entre PSC, Junts per Cat i Guanyem

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha revalidat aquest divendres al saló de plens de l’Ajuntament de Sabadell la presidència del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Gràcies als 20 vots dels grups del PSC, Junts per Catalunya i en Comú Guanyem, Giménez tindrà un segon mandat al capdavant de l’ens supramunicipal per avançar “en l’agenda social, en la millora de la mobilitat i en la reindustralització”, tal com va assenyalar ja com a president.

 

En el seu discurs, Giménez va lamentar especialment l’absència d’ERC al pacte de govern.  “Els proposo que reflexionin i no condicionin la seva participació en aquest nou executiu a motius aliens a la pròpia comarca, primer a l’aplicació del 155 i ara a la sentència del judici”, va dir Giménez, amb voluntat de “mà estesa”. Prèviament, el portaveu d’ERC, Pol Altaió va carregar durament contra Junts per Catalunya per no haver intentat buscar una majoria alternativa de govern i va recordar Giménez que assumia el càrrec “amb el mínim de suports dels darrers anys al Consell Comarcal”.

 

Com a president comarcal, l’alcalde de Castellar va fixar mantenir la transparència i el bon govern, avançar en totes aquelles qüestions socials que han format part de l’agenda del Consell Comarcal durant els darrers anys per combatre “el greu problema de desigualtat” i va citar exemples com el salari mínim comarcal, les beques menjador o la feminització de les polítiques. En paral·lel a la reindustrialització i la posada en valor dels polígons industrials vallesans, Giménez també va marcar com a objectiu del mandat que comença “corregir dèficits històrics de la comarca. I em refereixo especialment a dues qüestions: el finançament i les infraestructures”. La Ronda Vallès, el Pla Específic de Mobilitat del Vallès o la millora de la R4 de Renfe seran protagonistes de l’agenda del mandat.

 

Finalment, va cloure el seu discurs recitant versos del poeta castellarenc Joan Arús, a qui els membres de la Colla de Sabadell com Francesc Trabal o Joan Oliver feien la guitza. “Els territoris són molt més que els elements físics que els acaben constituint. La nostra comarca és el conjunt de records, de memòries, que no només són nostres individuals, sinó dels nostres avantpassats, de les nostres famílies, i que també queden fixades en aquesta geografia sentimental, que forma part d’aquest patrimoni inmaterial”, va dir.

 

JOSEP M. CALAF I MARGA ONCINS ACOMPANYEN GIMÉNEZ

A més de Giménez, el Consell tindrà representació municipal castellarenca de la mà de la regidora de la CUP Marga Oncins i de Josep Maria Calaf (ERC). De fet, va ser aquest últim qui va proclamar l’alcalde de Castellar president del Consell Comarcal com a membre de la mesa d’edat. “Penso que ja que estic a l'Ajuntament poder estat al Consell Comarcal és un bon aprenentatge no tan sols per a mi sinó per a la CUP. Això ens donarà una visió molt àmplia que de cara a treballar per a la gent i el carrer i tocar de peus a terra és una bona oportunitat”, va afirmar Oncins en declaracions a L’ACTUAL. Calaf va apuntar que “a l'oposició la feina que et toca és més aviat de vigilància”.

 

oncins 01

Marga Oncins de la CUP (esq.), és una de les castellarenques que conformen el Consell Comarcal - C.C.

 

Sobre l’estabilitat del pacte, Calaf sosté que “hi ha moltes notícies que poden alterar la majoria que tenim aquí i hi ha moltes possibilitats que canvïin les coses”. “És evident que no hem sabut bastir una majoria alternativa i en política quan no es fan bé les coses no val la pena fer veure que ho hem fet bé”, va assumir el conseller comarcal castellarenc.

 

JM Calaf, d'ERC Castellar, (centre), a la mesa d'edat del ple de constitució del Consell Comarcal - C.C.

JM Calaf, d'ERC Castellar, (centre), a la mesa d'edat del ple de constitució del Consell Comarcal - C.C.

 

Per la seva banda, Giménez va dir que afronta el segon mandat “ amb moltes ganes de continuar treballant perquè treballant per a la comarca un acaba treballant pels interessos de castellarencs i castellarenques. Repetim amb l'encàrrec de poder formar govern i seguir apostant pels temes que han estat estratègics al passat mandat: temes socials, promoció econòmica i indústria i reivindicació de les infraestructures”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris