encesallums1_1440x961
Prop de 200 persones han omplert la plaça del Mercat en l'acte d'encesa de llums de Nadal / C. D. 
03/12/2021 Actualitat
Ganes d'un Nadal compartit

Prop de 200 persones han omplert la plaça del Mercat per donar la benvinguda al període nadalenc

Cristina Domene

Aquest any, sí. Fa dotze mesos la situació sanitària no ens va permetre sopars multitudinaris, ni festes de Cap d'Any infinites, ni cavalcada de Reis, ni encesa de llums popular. Però enguany, tot i ser prudents pel creixent nombre de contagis d'aquestes darreres setmanes, els castellarencs i les castellarenques han pogut cantar plegats el compte enrere per il·luminar els carrers i les places de Castellar.


L'acte ha començat cap a les 19.30 hores a la plaça del Mercat. Un escenari muntat davant de l'Arbre de Nadal de cinc metres d'alçada ha acollit el combo jove "Galàctica", de l'Escola Municipal de Música Torre Balada. Els artistes han estat els encarregats d'anar ambientant la plaça que s'ha anat omplint fins a comptar amb prop de 200 persones. Envoltats d'una gran expectació, també per les persones que miraven l'actuació des de la plaça d'El Mirador a manera de llotja, han pujat a l'escenari els més menuts, el grup de corda de petits. Les i l'intèrpret han estat abrigallats d'amics i famílies, que no han perdut l'oportunitat d'immortalitzar el moment, potser per alguns la primera actuació en públic, amb els telèfons mòbils.

 

El grup de corda de petits de l’Escola Municipal de Música Torre Balada / C. D.

El grup de corda de petits de l’Escola Municipal de Música Torre Balada / C. D. 


El moment més esperat, l'encesa dels llums, estava a punt d'arribar, però abans, representants del comerç castellarenc i l'alcalde de la vila han volgut adreçar unes paraules. "Com seria d'avorrida una ciutat sense mercat, sense comerços... seria una ciutat buida, sense vida. La botiga és el lloc on trobar-nos per fer petar la xerrada, assabentar-nos del que passa a la vila, i coincidir amb els nostres veïns i veïnes. Els comerciants donem vida als carrers, els fem més segurs i acollidors, som part imprescindible. El comerç fa poble", ha dit David Casé, secretari dels paradistes del Mercat Municipal. El comerciant ha anunciat que aquest Nadal se sortejaran 80 espatlles de pernil entre els clients del Mercat Municipal. Marc Górriz, president de Comerç Castellar, ha volgut recordar que el comerç i la restauració han passat una època molt complicada: "Volem donar les gràcies a tothom pel suport. Encara ara està sent difícil, avui mateix s'ha posat en vigor el certificat Covid. És una època complicada, però ho superarem plegats. Recordeu que queden pocs vals de la campanya 'Més comerç que mai', aprofiteu-los", ha afegit Górriz.


L'alcalde, Ignasi Giménez, ha demanat als assistents fer poble també durant el Nadal: "És molt important que apostem pel comerç de proximitat, hem de veure molts somriures, però els somriures els hem de veure a la cara de la gent i no a capses de cartó. Reafirmem el  compromís amb el nostre municipi perquè ells han estat en aquests dies tan complicats al peu del canó. Han obert, ens han ajudat i han fet poble".

 

Els assistents han fet el compte enrere per encendre els llums / C. D. Els assistents han fet el compte enrere per encendre els llums / C. D. 


Uns segons després, Giménez ha convidat tothom a fer el compte enrere per encendre els llums que engalanaran la vila fins al 6 de gener. "5, 4, 3, 2, 1", cridava la plaça, però sobretot els més petits, i de sobte, la màgia. L'arbre central s'encenia, però també les esferes, les garlandes, les estrelles, les cortines i les tires de llum repartides per tots els carrers.


El punt final a aquest acte l'ha posat la música de la DJ Casandra, que ha punxat cançons de la dècada dels 80 i dels 90. Abans de començar la sessió, però, ha sonat el que ja és l'himne oficial del Nadal, el 'All I want for Christmas is you', de Mariah Carey. Ni els més defensors de les nadales tradicionals, s'ha pogut estar de ballar.

 

El punt final a aquest acte l'ha posat la música de la DJ Casandra / C. D. El punt final a aquest acte l'ha posat la música de la DJ Casandra / C. D.

Comparteix
M'agrada
Comentaris