IMG 1898_1440x961
L'expert en formatges Pierre Ertzscheid amb els trossos de formatge Beaufort
26/11/2021 Actualitat
El formatge més aristòcrata fa parada a Castellar

Cárnicas Merche celebra el Black Friday amb un tall d'una roda de formatge de 40 quilos del formatge Beaufort, considerat el príncep dels formatges gruyère per la seva elaboració i sabor

J.R. / M.A.

Ja esdevé una cita ineludible cada Black Friday. La botiga de Cárnicas Merche del carrer Montcada es vesteix de gala per acollir un gran espectacle: l'obertura d'una roda de formatge de 40 quilos. I no és un qualsevol, sinó el que per molts experts està considerat com el príncep dels gruyère, el Beuafort. Es tracta d'un formatge exclusiu del qual només n'arriben 15 a Catalunya, un dels quals a la botiga castellarenca. El mestre de cerimònies continua sent l'alsacià i expert en formatges, Pierre Ertzscheid. Ell mateix definia, després de fer els corresponents talls, les característiques d'aquest deliciós àpat apte per als més palafins: "Està fet de llet crua de vaca. Pensa que per fer una roda de 40 quilos ens calen 400 litres de llet". El formatge Beaufort només s'elabora a l'estiu, entre el mesos de juny i setembre, i  per fer-lo s'envien les vaques a pasturar als prats. Per això, el producte que s'aconsegueix "és un formatge de pastureig, de matisos rodons, de fet és un formatge com una mantega", assegura Ertzscheid. A França, és un formatge molt conegut però sembla és de producció limitada.

El Beaufort té un procés de curació entre 6 i 8 mesos. La roda que s'ha tallat aquest matí és un gran reserva perquè és de l'estiu de 2020. El formatge marida bé, segons l'expert en formatges, "amb un bon cava i un pa de pagès".

Comparteix
M'agrada
Comentaris