fira_1440x961
Els representants dels ens organitzadors de Fira Silver, com el tinent d'alcalde Joan Creus, en la inauguració de la proposta - CEDIDA
30/03/2023 Actualitat
L'envelliment actiu, una nova oportunitat per a l'economia

Castellar és un dels quatre municipis que promou Fira Silver Vallès, un projecte centrat en les empreses i serveis per al col·lectiu +60

Rocío Gómez

Castellar del Vallès és un dels quatre municipis que promouen la nova Fira Silver Vallès, un esdeveniment que ha arrencat aquest dijous a Fira Sabadell. Treball, talent i tecnologia, és el lema d'aquesta proposta que també compta amb la participació de Sabadell, Badia i Cerdanyola. Fins dissabte, l'espai acull una mostra d'activitats econòmiques, productes i serveis destinats a satisfer les necessitats dels més grans de 55 anys. Tot plegat, en àmbits com la salut, la cultura, l'educació, l'habitatge, el lleure, l'ocupació, el turisme o l'esport. La Fira Silver Vallès s'adscriu al projecte Activa Vallés +60.


La sessió inaugural ha comptat amb diversos representants dels ens que promouen la fira com la diputada i alcaldessa de Badia, Eva Menor, i el regidor de la mateixa ciutat, Iván Sanz, la regidora de Sabadell Montse González, el regidor de Cerdanyola Javier Sánchez, i primer tinent d'alcalde de Castellar, Joan Creus. En la taula rodona de presentació del projecte, han subratllat la importància d'una "perspectiva transveral" quant al col·lectiu +60, per transformar el mercat laboral, les empreses i els professionals, però també per revertir la bretxa digital i "atendre de la millor manera possible" el col·lectiu, va dir Creus.

 

El regidor va remarcar que cal apostar per "la qualificació dels professionals d'aquest sector, que cada vegada són més necessaris, i el desenvolupament del mercat laboral per donar resposta a les empreses del sector". En xifres, hi ha 152 empreses i 2.471 professionals del sector als quatre municipis. En aquesta línia, Creus va apuntar que "un dels camins a explorar és la creació d'un clúster vallesà de silver economy", tenint en compte que gairebé "el 20% de la població pertany al col·lectiu +60".

Comparteix
M'agrada
Comentaris