Comerç Castellar tanca amb èxit de públic la Fira de Nadal que va organitzar durant tres dies a la plaça de la Fàbrica Nova
Van ser tres dies d’intensa activitat i de moltes ganes que arribi Nadal. Comerç Castellar va decidir enguany avançar la seva tradicional Fira de Nadal al primer cap de setmana de desembre i fer-la també en una nova ubicació, la plaça de la Fàbrica Nova. L’aposta pel canvi de disseny sembla que ha reeixit. “Vam voler fer una Fira de Nadal diferenciada de la que fem el 17 de desembre, la Xmas Street, amb únicament productes nadalencs, i també trobar un espai més ampli com l’Espai Tolrà”, explica el president de Comerç Castellar, Marc Gorriz.
D’aquesta manera, amb la iniciativa “el que hem volgut ha estat trobar un plus de fira, de donar-li al poble un altre aire i de donar la possibilitat als restauradors de tenir una fira més llarga per poder fer furgoteques o unes barres per menjar i beguda”, constata Gorriz. El cert és que la gent tenia ganes que la fira durés més, segons el president de Comerç Castellar: “Ens preguntaven si hi seríem la setmana que ve!”
El patge Gregori i les fades a l'interior de la Fira de Nadal. || Q.PASCUAL
A part de la vintena de parades, el gran atractiu de la fira ha estat el trenet, que feia el recorregut entre la plaça d’El Mirador i la plaça de la Fàbrica Nova amb parada intermèdia a la plaça Catalunya. “Hi havia alguns moments que hi havia col·lapse de gent, potser l’any que ve haurem de negociar amb l’Ajuntament un mínim de dos trenets, amb la qual cosa evitarem col·lapses i guanyarem més afluència a la fira”, assegura Gorriz. També és destacable la gran acceptació que van tenir les atraccions que hi havia al costat de la fira, “així com la música que sonava com a fil musical, la gran motivació dels expositors, les actuacions d’Espaiart i les fades de llum, el patge Gregori i el Pare Noel... ha estat apoteòsic”.
Gorriz ha apuntat que la proposta ha estat possible “gràcies a l’esforç de Comerç Castellar, dels firaires i de l’Ajuntament, que, al cap i a la fi, ha sufragat part de la fira”.
Un dels grans reclams va ser l’exposició de la macropanera, valorada en més de 1.000 euros, que Comerç Castellar sortejarà el 17 de desembre en el marc de la Xmas Street. “Enguany la panera la dividirem en tres parts, l’única condició és que l’agraciat ha de ser el dia del sorteig”, puntualitza Gorriz. Fins a 36 comerços adherits han aportat algun producte a la gran panera per a la qual els clients poden optar aconseguint butlletes fent la compra als establiments de Comerç Castellar fins al 15 de desembre. Gorriz també ha volgut remarcar el fil conductor de la Fira amb l’altra fira que Comerç Castellar farà d'aquí deu dies, la Xmas Street: “El passat cap de setmana van alimentar el tió que cagarà regals el dia 17 o que el patge Gregori recollirà les cartes que va lliurar el passat cap de setmana als infants”. La Xmas Street es realitzarà entre els carrers Hospital, Montcada i Sala Boadella i comptarà també amb actuacions d’entitats de Castellar.
QUÈ HI DIUEN ELS EXPOSITORS?
Mireia Juliana, de la botiga Pessigolles, tenia molt clar que la Fira és una iniciativa que cal continuar: “És el primer any que la fem i tant de bo la poguem fer durant moltíssims anys”. Idèntic desig tenia una altra comerciant, Jana Valerio, de Midudu: “És la primera vegada que es fa una fira d’aquestes característiques a Castellar i crec que és una oportunitat molt bona per anar fent poble i anar creixent de mica en mica”.
L’Escola El Casal aprofitava la fira per vendre productes nadalencs i recaptar diners per al viatge de fi de curs de 4t d’ESO a Itàlia. Jaume March, de Janona, que fabrica xocolata d’avellanes amb els seus fills va referir-se “al gran ambient que hi havia a la Fira”.
Una de les parades de la Fira de Nadal. || Q. PASCUAL
Siscu Martínez, del restaurant Stewart, era el primer any que venia com a expositor a la fira i explicava que “estem molt contents” amb l’experiència. Jaume Sabaté, del garden Dicoma, apuntava que tenia exposat “tot el que es pot posar per decorar la casa al Nadal. Intentem estar aquí per fer fira i que el poble pugui començar a preparar bé el Nadal amb la molsa, els pessebres o els tions”.