1_1440x961
Pere Alzina, durant la xerrada a L'Aula
13/02/2020 Actualitat
La fauna dels ecosistemes urbans a L’Aula

El biòleg i gestor ambiental Pere Alzina va oferir una conferència sobre els animals que comparteixen la vida amb els humans als nostres pobles i ciutats

Dimarts 4 de febrer els socis de L’Aula van gaudir d’un passeig per tots els animalons que comparteixen els nostres ecosistemes urbans, i sobre quins són els factors que contribueixen que moltes espècies animals hagin passat a ser els nostres veïns i convisquin de forma habitual als nostres pobles i ciutats. Entre aquests factors hi ha la disponibilitat d’aliment fàcil d’obtenir que fa que aquests animals s’apropin a les ciutats i fins i tot s’hi adaptin a viure de forma permanent. Així és com les gavines, els coloms roquers, les òlibes, els xoriguers , les garses, les mallerengues, i fins i tot els senglars ocupin hàbitats que abans no freqüentaven. Així mateix, l’augment de temperatura a les ciutats i també la falta de vent fa que algunes espècies s’hi hagin adaptat amb facilitat, com els estornells i els merlots, i d’altres troben en les estructures verticals dels edificis un lloc on protegir-se i fer els seus nius, com és el cas de les orenetes, els falciots i fins i tot el falcó pelegrí.  També va fer esment de les espècies exòtiques provinents d’indrets molt allunyats de casa nostra que han passat a format part del nostre paisatge urbà, com les cotorres,  les tórtores turques o les tortugues de Florida. Tot plegat va ser un recorregut amè i divulgatiu pels animalons que diàriament comparteixen la vida amb tots nosaltres, que van ser els veritables protagonistes de la tarda, corroborant que els ecosistemes urbans atrauen molta vida al seu interior.

A més el ponent Pere Alzina, no només és un gran coneixedor de la fauna catalana i dels ecosistemes de casa nostra, sinó que és un gran imitador del cant dels ocells, i va fer gaudir el públic amb els sons del puput, el cucut, la tórtora, el rossinyol, el merlot, el mussol i una àmplia  varietat de cants. 

 

Aquí pots recuperar la xerrada íntegra:

 

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris