A7R00660_1440x961
Usuaris de La Fàbrica  durant la inauguració de l'eqiuipament juvenil, jugant a vídeo jocs  Quim Pascual
25/10/2021 Actualitat
La Fàbrica es buida de telers i s'omple d'inquietuds juvenils

El nou equipament, que preten satisfer les necessitats dels joves castellarencs, va ser inaugurat aquest dissabte amb tallers i concerts

G. P.

No hi sonarà el soroll eixordador dels telers, sinó melodies d'instruments assajant. En lloc de maquinària tèxtil, hi trobarem consoles i videojocs. Els adolescents s'hi trobaran per estudiar i formar-se o per gaudir d'activitats culturals, com concerts o teatre, en comptes d'anar-hi treballar precoçment. L'Espai Tolrà es torna a convertir en una fàbrica. Però no tèxtil, sinó juvenil, on la matèria primera seran les idees. 

 

La Fàbrica és com s'ha batejat el nou equipament, destinats als joves castellarencs de més de 12 anys, que aquest dissabte a la tarda es va inaugurar a l'Espai Tolrà, amb activitats i actuacions musicals. Està ubicat al carrer de Portugal, en una de les parts de l'emblemàtica antiga fàbrica de la vila. Per primera vegada, s'hi van poder veure el vestíbul Sala Cabdell, que serà la zona de treball; la Sala Telers, que serà un espai polivalent; la Sala de les Bobines, que acollirà els tallers juvenils; i els dos bucs d'assaig, dotats d'instruments i equipaments electrònics i oberts gratuïtament a tots els grups de música de Castellar. Rebran el nom del Molí d'en Busquets i Can Barba.

 

Tal com va explicar en una visita guiada el regidor de Cicles de Vida, Dani Pérez, s'han buscat noms que estableixin un paral·lelisme entre l'antiga fàbrica i el nou equipament juvenil. "Volíem que l'equipament mantingués un simbolisme, ja que la Fàbrica Nova va donar una gran oportunitat als joves que van anar-hi a treballar". El nou espai també podrà ser utilitzat per a fer treballs en grup; com a aula d'estudi nocturn, en determinats dies des de les 20 h fins a la mitjanit; perquè s'hi reuneixin associacions; o per a desenvolupar-hi les activitats que els mateixos joves proposin. Precisament, aquest és l'esperit de la Fàbrica: "L'espai dona oportunitats als joves perquè desenvolupin les seves idees. És a la seva disposició i a la de les associacions", apuntava Pérez. 

 

A la inauguració de dissabte, va ser-hi el director general de Joventut de la Generalitat, Àlex Sastre, que va felicitar Castellar per l'equipament: "Sortim d'una pandèmia que, precisament, s'ha acarnissat amb la població jove del país, que més que mai ens demana atenció i espais de relació, on puguin desenvolupar les seves activitats", va expressar. "La gràcia és que l'espai té un vessant que empodera els joves, que els dota de llibertat", va afegir. 

 

Membres del consistori a la inauguració de La Fàbrica amb el Director General de Joventut, Àlex Sastre, i el Diputat Delegat de Joventut, Javier Silva || Q. Pascual

Membres del consistori a la inauguració de La Fàbrica amb el Director General de Joventut, Àlex Sastre, i el Diputat Delegat de Joventut, Javier Silva || Q. Pascual
 

 

També va ser-hi el diputat de Joventut de la Diputació de Barcelona i alcalde de Polinyà, Javi Silva, que va destacar que la Fàbrica pugui esdevenir "un espai polivalent de referència on els joves es puguin trobar, diferenciat i amb facilitats perquè se'l facin seu"

 

El tret de sortida de l'equipament va estar marcat per les activitats que s'hi van desenvolupar. El carrer de Portugal es va omplir de joves fent Parkour i d'adolescents dibuixant, en el taller Drink and Draw. També es van repartit jerseis i gots amb el logotip de la Fàbrica. Allà hi havia Noelia García, coordinadora de programes i projectes pedagògics: "Les activitats que programares seran pels joves, però sobretot les coordinarem amb els joves. Volem que la nostra funció sigui acompanyar-los", va explicar. Fernando González i Manu González, dos dels joves que formen part del Fòrum Jove, Taulacció i Cogestió, a més, van recalcar la importància de "fer veure que al poble existim els joves"

 

Dos dels components del Pony Pisador en la seva actuació durant la inaguració de La Fàbrica || Q. Pascual

Dos dels components del Pony Pisador en la seva actuació durant la inaguració de La Fàbrica || Q. Pascual
 

 

Els concerts musicals de la nit van acabar de posar el llacet a la jornada. Primer van ser el grup castellarenc Lòxias, amb Opció 37 de taloners. A continuació, va ser el torn d'El Pony Pisador, un concert que es va haver d'ajornar durant la Festa Major. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris