IMG 20190926 101021_617x412
El formador Jordi Esqué, el primer per l'esquerra, amb els assistents al curs
26/09/2019 Actualitat
Explorant els recursos a la recerca de feina

La consultoria El Despertador fa durant tres dies el taller ‘Kit bàsic d’orientació’

Jordi Rius

La Dora l’Exploradora, el cèlebre dibuix animat que anava a buscar aventures acompanyada del seu amic, el mico Botes, acostumava a cridar “el mapa, el mapa” per situar-se i fer partíceps els espectadors dels seus descobriments. El mapa, la motxilla i la cantimplora, estris que portava la Dora i utensilis indispensables per anar per la muntanya, són els elements del taller –juntament amb la brúixola– que la consultoria El Despertador fa servir pel seu taller ‘Kit bàsic d’orientació’, que s'ha començat a impartir aquest dijous al Club de la Feina de Castellar. El taller s’allargarà dos dijous més, el 3 i el 10 d’octubre.


“Nosaltres el que proposem al taller és fer una metàfora, explorem un kit bàsic: en cas que estiguéssim perduts a la muntanya, quins serien els elements bàsics per poder-nos trobar? Aquests objectes necessaris a la muntanya els apliquem i els explorem en el que és la recerca de feina”, explica la psicòloga, coach i codirectora d’El Despertador  Anna Soriano.


A l’hora de buscar feina, primer cal centrar-se. S’ha d’agafar la brúixola. “Per poder trobar la feina que ens pot encaixar més, ens hem de preguntar què més ens agrada o què és allò que se’ns dona especialment bé”, assegura Soriano, que afegeix que “la brúixola és com un element bàsic per poder enfocar aquesta recerca cap a una mirada en concret”. El següent objecte que s’ha de tenir en compte és la motxilla, una mica el bagatge de cadascú. Primer s’ha de tenir en compte “quines coses s’haurien d’incorporar quant a recursos”  com aspectes de formació, currículum o la generació de contactes, els recursos que “ja tenim a la nostra motxilla” i aquells altres dels quals ens hauríem de desprendre com  “els pensaments propis que fan que molts cops ens costi prendre decisions o passar a l’acció per possibles pors que puguem tenir”.


L’altre element que es presenta al taller és el mapa, que marca el camí  que hem de seguir en el sentit de preguntar-se “què vull experimentar o què penso que pot interessar-me més estratègicament”. La cantimplora, el darrer element del taller, simbolitza l’energia, i té en compte “com ens cuidem a nosaltres mateixos en aquest camí de recerca de feina”, conclou Soriano.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris