IMG 20200903 110815_1440x961
Jornada de donació de sang el setembre passat al CEC. || J. RIUS
16/10/2020 Actualitat
Èxit de participació en la campanya de donació de sang

Una vuitantena de castellarencs es va sumar a la jornada de donació que va tenir lloc al Centre Excursionista

Redacció

Els castellarencs i castellarenques han adquirit un ferm compromís amb el Bang de Sant i de Teixits, i més, en temps de Covid-19 i amb el toc d'alerta del banc després de l'estiu, quan les donacions de sang i plasma disminueixen prop del 30%. Així es va poder constatar dijous passat a la campanya de donació del CEC en què van participar prop d'una vuitantena de ciutadans. "Van passar pel local del Centre Excursionista 78, però només van poder donar sang 67, tres de les quals ho feien per primera vegada", detallen des de la secció local del Banc de Sang. Els organitzadors destaquen "el compromís i solidaritat de tots els veïns i veïnes de Castellar. Amb aquesta donació ajudarem 201 malalts".

 

No és la primera vegada que Castellar respon amb solvència a la crida del Banc de Sang. De fet, durant les campanyes de juny i juliol prop de 200 castellarencs i castellarenques es van arromangar la camisa per col·laborar-hi.

 

DONA SANG EN TEMPS DE COVID-19
Des del Banc de Sang s'ha elaborat un protocol de prevenció i d'higiene per garantir la seguretat tant dels donants com dels professionals, però també de les donacions. Per començar, els donants han de reservar hora des del web donarsang.gencat.cat. D'altra banda, disposen de gel esterilitzant en arribar a l'espai, bolígrafs d'un sol ús per omplir el qüestionari previ, i han de guardar una distància mínima d'un metre i mig amb la resta de ciutadans que participin en la campanya.

Comparteix
M'agrada
Comentaris