estils edicio_950x634
Un dels moments de l’últim programa ‘Estils’, amb Gener Martí i Rocío Gómez || L’ACTUAL
22/06/2022 Actualitat
L’ 'Estils' s’acomiada de Ràdio Castellar

Dimarts passat es va emetre l’últim programa, amb Gener Martí com a protagonista

Redacció

L’Estils és el programa més veterà de Ràdio Castellar, ha estat vint-i-sis anys en antena. Pels micròfons de l’emissora, de bracet amb Gener Martí, director i presentador, ànima del programa Estils, han passat prop de 650 convidats. És un programa de proximitat, una conversa íntima, un pols ben avingut per descobrir els cops amagats i la filosofia de vida dels veïns i veïnes de Castellar que han compartit aquest diàleg amable amb el presentador. Anònims però també coneguts han compartit micròfon amb Martí. El primer va ser l’exalcalde Lluís Maria Corominas, i el penúltim, Josep Martí, fill de presentador que, quan va començar el programa, encara era un nadó. “Quan acabo cada programa em sento molt satisfet per com ha anat la conversa, perquè he pogut conèixer una persona, i això m’ha agradat molt”, explica el presentador. “No és un interrogatori. Quan entro a la ràdio, aquella persona per a mi és la més important del món. Al cap de cinc minuts, la gent es relaxa i està totalment entregada”, afegeix.

 

 

Gener Martí en l'última edició del programa Estils de Ràdio Castellar, dimarts passat - R.G.

Gener Martí en l'última edició del programa Estils de Ràdio Castellar, dimarts passat - R.G.


A Gener Martí, que encara guarda la documentació i les fitxes de cada convidat, li agradaria que no es perdessin aquestes gairebé tres dècades d’Estils, sinó que es digitalitzessin en un arxiu a l’abast de tothom. D’alguna manera, és el llegat de molts castellarencs, la fotografia d’un poble viu, canviant i en constant evolució. El passat i el present dels veïns i veïnes de la vila.


Ara bé, l’Estils va abaixar persianes dimarts passat, i es va acomiadar de l’audiència amb una edició especial en què el convidat va ser mateix Gener Martí. Després de gairebé tres dècades, va arribar el moment de conèixer una mica més l’entrevistador. Martí es va definir com una persona que “procura ser coherent amb les seves conviccions”. El presentador va explicar que hi ha dues coses a què no pot renunciar: “la família i la fe”. De fet, la seva filla Clara Martí va participar en el programa per oferir una visió més personal i familiar del convidat, com per exemple la seva faceta d’avi.Durant la conversa Martí va repassar la seva trajectòria professional com a docent però també la seva vinculació amb Colònies i Esplai Xiribec des del 1984, la pau que troba al Puig de la Creu i la seva arribada a Castellar del Vallès.


Finalment, Gener Martí Monllor va agrair el suport de l’audiència i de totes les persones que han volgut  compartir el seu estil a la 90.1.    

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris