5cf44a18 5134 4bde 9206 7bebffc95e52_1440x961
Els alumnes d'El Casal van fer dues exhibicions de dansa: swing i salsa || Q. Pascual
05/04/2024 Actualitat
Les escoles bateguen al ‘Tomb per les Aules’

Set centres educatius de Castellar han  protagonitzat una nova edició  d’aquest Festival

Redacció

La setena edició del Tomb per les Aules, un mostrari de l’activitat docent que es fa als centres educatius del municipi que es porta a l’escenari de l’Auditori en una producció de Ràdio Castellar, L’Actual Serveis Educatiu VIII, va tornar a demostrar l’empenta dels professors i alumnes del poble.  En un format d’espectacle, van desfilar per l’escenari alumnes des de primària fins l’ESO amb un vano de continguts que va incloure ciència, arts, ball, solidaritat, esport, música i salut emocional, entre d’altres.


D’entrada, els estudiants presents a la sessió d’aquest any van conèixer gràcies als alumnes del Mestre Pla la problemàtica dels ximpanzés del Congo, un animal perseguit. Aquest centre ha establert contacte amb el Projecte Jane Goudal que permet apadrinar ximpanzés en situació de vulnerabilitat a canvi del reciclatge de mòbils. I és que també els alumnes del Mestre Pla van exposar a l’auditori la problemàtica que es viu a Àfrica amb l’extracció del coltan. Com a cirereta, es va connectar en directe amb una representant del Projecte Jane Goudal a qui es va entrevistar en directe per vídeo conferència.

 

Assistents al Tomb per les Aules d'aquest 2024 demanant intervenir || Q. Pascual

Assistents al Tomb per les Aules d'aquest 2024 demanant intervenir || Q. Pascual

 

La conscienciació va ser molt protagonista en aquesta edició. Els alumnes de secundària de l’IE Sant Esteve van traslladar a l’Auditori le Projecte Xarxes, a través del qual van realitzar un curtmetratge que alertava dels perills de les adiccions a l’alcohol o les xarxes socials. El colpidor missatge de la pel·lícula va arrencar els aplaudiments de tot l’Auditori.


També va comptar amb càrrega emotiva el testimoni dels alumnes de l’escola Bonavista al voltant del projecte Boscos, on treballen la salut emocional però també disciplines realcionades amb la ciència o les arts plàstiques.  Des de primària del Sant Esteve van explicar l’experiència de la Cursa Solidària que organitzen des de fa dos any i els alumnes de l’institut Castellar van compartir la seva experiència de fotografia amb el projecte de Cambra Fosca. De fet, es va entrevistar la fotògrafa Marta Garcia,  qui va dinamitzar aquesta activitat a l’institut.

 

Els membres de la companyia La Tremenda van ser els convidats d'aquest Tomb per les Aules

Els membres de la companyia La Tremenda van ser els convidats d'aquest Tomb per les Aules || Q. Pascual

 

Altres continguts destacats van ser, per exemple, l’actuació  d’ukuleles dels alumnes d’El Casal que van aconseguir una interpretació molt reixida del ‘Respect’ d’Aretha Franklin. També va ser sorprenent l’exhibició de balls també dels alumnes grans d’El Casal, moment que va servir per donar pas a l’actuació de la companyia teatral La Tremenda que va compartir amb l’Auditori l’experiència del que suposa el teatre musical. Com a cirereta final, dos components de la companyia van interpretar una de les peces del seu musical El cant de les ànimes mudes.  

 

Podeu recuperar el Tomb per les aules' veient el següent vídeo

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris