WhatsApp Image 2021 12 01 at 21.18.31_1440x961
Diversos membres de l’equip organitzador de la Marató de Suma+ durant la presentació del cartell, dimecres passat  || R.GÓMEZ 
02/12/2021 Actualitat
Es prepara la 3a Marató per la Diversitat

Manel, Clara Peya, Xiula i Dàmaris Gelabert són alguns dels caps de cartell de la marató de Suma+. Les entrades es posaran a la venda aquest divendres 

Rocío Gómez

Suma+ ha anunciat alguns dels caps de cartell de la 3a Marató per la Diversitat: Manel, Dàmaris Gelabert, Clara Peya i Xiula. La nova edició tornarà a l'Espai Tolrà i tindrà lloc el 27,28 i 29 de maig de 2022. "Estem immersos en una meravellosa bogeria. Cada any ens superem, hi ha més gent que vol col·laborar i més voluntaris que volen aportar. Això és el que realment em fa sentir més orgullosa", explica Rat Basterretxea, fundadora de l'entitat. "Tenim un cartell molt ambiciós, i a més són grups que creuen en allò que estem fent, que saben on venen", remarca. A principis d'any Suma+ donarà a conèixer els dos grups que completen el cartell i que actuaran la nit de divendres. Dissabte al matí serà el torn de Xiula, i al vespre està previst un concert doble de Manel i Clara Peya. L'endemà, com a fi de festa, pujarà dalt de l'escenari Dàmaris Gelabert. Durant els concerts, s'instal·laran food trucks de restauradors locals.


El mes de desembre a través d'un calendari d'advent al compte d'Instagram, cada dia s'anunciarà alguna de les novetats de la nova edició, i es farà el sorteig d'algun abonament. Les entrades estan a la venda a través del web sumacastellar.cat, i s'han preparat paquets d'entrades i abonaments a un preu especial, amb la mirada posada en la campanya de Nadal. "Les entrades es poden comprar de manera individual, però també hem fet un paquet nocturn i diurn. És un bon regal i bona manera sumar amb Suma+", reivindica Basterretxea.


Com l'any passat, els teloners dels caps de cartell seran grups locals. "És important que els grups locals es puguin donar a conèixer i compartir escenari amb gent tan potent com Manel o Clara Peya. Farem una convocatòria oberta per a grups de Castellar i de fora de la vila", detalla.


DISSABTE: UNIVERS SUMA+
Una altra de les novetats que incorporarà la tercera edició serà Univers Suma+ , una proposta que combinarà una fira d'entitats i de projectes relacionats amb la diversitat, no només de Castellar sinó d'arreu de Catalunya. L'objectiu és teixir complicitats entre les entitats que treballen en el tercer sector. També s'organitzarà una diada de la infància que inclourà propostes familiars universalment accessibles. "Una altra de les branques més importants de Suma+ és la sensibilització. Crearem l'Univers Suma+ al recinte firal de l'Espai Tolrà, serà un univers paral·lel en què es faran activitats que qualsevol nen, sigui com sigui, podrà fer, perquè són per a tothom. Hem contactat amb entitats esportives i culturals, i tothom està molt predisposat i molt il·lusionat", concreta. "És important que tots puguem aprendre els uns dels altres, per seguir avançant", apunta. "Al gener convocarem una reunió amb tota la gent de Catalunya que està treballant pel Decret d'Inclusió. No serà pròpiament com a Suma+. El que volem és fer entre tots un moviment reivindicatiu perquè el suport arribi a les aules. Volem fer un acte reivindicatiu durant aquell cap de setmana, que sigui molt potent, perquè la Generalitat es posi les piles", comenta.


Finalment, Suma+ acaba de rebre un xec de 450 euros recaptats per l'escola Mestre Pla a través d'un llibre que va elaborar el centre amb contes sobre la diversitat escrits pels mateixos alumnes.

Comparteix
M'agrada
Comentaris