Reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera del govern de la Generalitat
Reunió de la Comissió Interdepartamental de Sequera del govern de la Generalitat
22/11/2022 Actualitat
L’episodi de sequera imposa restriccions

La Generalitat aprova la declaració de l'estat d'alerta a la conca Ter-Llobregat, que abasteix 202 municipis, Castellar del Vallès un d’ells. De moment, les restriccions no afecten el consum domèstic però sí usos agrícoles, industrials o urbans

Els embassaments de Catalunya estan al 34% segons l'Agència Catalana de l'Aigua, una de les dades més baixes de la dècada quant a les reserves d'aigua. Aquesta situació ha portat el govern de la Generalitat ha declarar l’estat d’alerta a la conca del Ter-Llobregat, que abasteix 202 municipis, un d’ells Castellar. “És necessari estendre el nivell d’alerta per sequera als municipis que s’abasteixen amb el sistema Ter Llobregat i de Darnius Boadella. Les restriccions afectaran 514 municipis i 6,7 milions d’habitants i seran vigents a partir de divendres”, ha explicat la portaveu del govern, Patrícia Plaja aquest dimarts. Castellar enfila la recta final de l'any amb menys de 400 l/m2 de pluja acumulada.

 

Les restriccions d'aigua, però, no afecten l’àmbit domèstic. Sí s’han previst restriccions en usos agrícoles, ramaders, industrials i lúdics. La limitació principal és per a l'aigua de reg agrícola (25%), per a usos ramaders (10%), industrials (5%) i usos recreatius que impliquin reg (30%) com ara el golf i altres (5%). En el cas dels usos urbans, hi ha limitacions en el reg de jardins i zones verdes, que només es pot fer de nit; es prohibeix omplir fonts ornamentals i hi ha limitacions a l'hora d'omplir piscines o netejar els carrers o els vehicles, entre d'altres.

 

"Analitzades les recomanacions i després de la reunió d’avui en les properes hores el director de l’ACA decretarà l’extensió de l’alerta a mig miler de municipis d’arreu de Catalunya de 27 comarques, 6,7 milions d’habitants, el 80% de la població catalana”, ha detallat Plaja, qui també ha informat que l’estat d’alerta entrarà en vigor a partir de divendres un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat.

 

Els municipis ara afegits a les restriccions pertanyen a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Empordà, Berguedà, Garraf, Gironès, Maresme, Selva i Solsonès.

Comparteix
M'agrada
Comentaris