IMG 1972 1_1440x961
Els usuaris del Servei de Primera Acollida amb el certificat acompanyats per la regidora, Anna Riera, i la resta d'assistents a l'acte | J. Clapés
23/11/2023 Actualitat
Entrega de certificats del Servei de Primera Acollida

Deu usuaris han rebut el diploma aquesta tarda de la mà del servei de l’Ajuntament

Redacció

Deu usuaris del Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament han recollit avui el certificat que acredita que han superat el Mòdul C de “Coneixements de la Societat Catalana i el seu marc jurídic” amb èxit. Dos uruaris més també l'han assolit, però han excusat la seva presència.
 

L’acte, que ha tingut lloc a la Sala de Plens a les 18 h, ha comptat amb la presència de la regidora de Cooperació i Nova Ciutadania, Anna Riera, de la tècnica del Servei de Primera Acollida, Laura Sola, de la Cap de Programes socials, Elisabet Minguell, de la referent tècnica de la Creu Roja que ha impartit el curs, Paula López, i de l’arxivera municipal, Sílvia Sáiz, que ha fet una visita guiada al grup pel Palau Tolrà abans de l’entrega.

 

Es tracta d’una formació que es preveu a la Llei d’acollida de les persones estrangeres immigrades i que s’inclou dins un itinerari que es completa amb dos altres mòduls: un de competències lingüístiques en llengua catalana i un altre de coneixements laborals.


Una vegada superats els tres mòduls, la persona nouvinguda obté el certificat de Primera Acollida que expedeix la Generalitat, un document molt útil per acreditar l’arrelament social o la modificació o la renovació d’autoritzacions de residència en els processos d’estrangeria.

El Servei de Primera Acollida és totalment gratuït i facilita a les persones usuàries informació dels serveis i recursos de què disposen les persones nouvingudes. Aquest recurs fa una detecció mensual de les persones nouvingudes que s’empadronen al municipi per tal donar la benvinguda, informar-les de tots els serveis que tenen a l’abast i oferir-los l’acompanyament necessari per facilitar la seva integració al territori. Qualsevol persona hi pot accedir demanant cita a través del telèfon 937144040, l’adreça electrònica serveiacollida@castellarvalles.cat o el web municipal mitjançant l’enllaç de reserva http://www.castellarvalles.cat/31835/cita/64/.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris