A7R02655_1440x961
Anna Riera, directora del Joan Blanquer, va rebre la Medalla de la Vila en representació del Consell Municipal Educatiu || Q. Pascual
09/09/2021 Actualitat
Emocionant lliurament de la Medalla de la Vila als serveis essencials

La Festa Major va tenir com aperitiu el lliurament de la màxima distinció de Castellar als col·lectius sociosanitaris i educatius en un acte de reivindicació de dos puntals de la societat en temps de pandèmia

La Festa Major marca la represa de la vida social a Castellar del Vallès tot just després de les vacances, un moment de retrobada a carrers i places que aquest any té una especial rellevància perquè la pandèmia va impedir la celebració de la Festa Major l’any passat. El pròleg va ser el lliurament de la Medalla de la Vila, que va tenir lloc dijous  al vespre, amb doble emotivitat: primer, perquè el reconeixement d’aquest any ha estat per al món de l’ensenyament i, segon, perquè també es va poder lliurar la medalla al col·lectiu que va obtenir el guardó l’any passat: els sanitaris.


El missatge d’atorgar la Medalla de la Vila a dos dels col·lectius considerats essencials en el pols que es manté contra el coronavirus des de fa un any i mig és clar. “En temps de crisi molta gent treu el millor de sí mateixa. Hem de recordar més que mai la solidaritat de totes aquelles persones, entitats, col·lectius, voluntaris i voluntàries que treballen incansablement en aquests temps de pandèmia”, va recordar la presentadora de l’acte Marina Antúnez abans de fer el lliurament del guardó que, a causa del mal temps, es va traslladar de la plaça d'El Mirador a l'Auditori Municipal.  


Per part del col·lectiu dels sanitaris, va recollir la medalla la directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Castellar, Isabel Martínez.Martínez va voler aprofitar l’oportunitat de poder adreçar-se a la població fora de l’àmbit habitual per dir en nom de tots els professionals de la primària que treballar en el sector sanitari “és un sentiment, un comportament del dia a dia que sense els nostres pacients no podríem exercir”. “Sou la raó de la nostra feina, abans i després de la pandèmia”, va dir Martínez a la població de Castellar. Sobre la pandèmia, la directora del CAP va recordar que  “anem ja cap els dos anys. Els professionals no comptabilitzem onades i des del primer moment vam estar sense descans al costat dels pacients. Hem patit i hem perdut gent estimada, per això volem agrair el suport de la població”.

 

La directora del CAP, Isabel Martínez, va ser l'encarregada de recollir la Medalla de la Vila atorgada al col·lectiu sociosanitari

La directora del CAP, Isabel Martínez, va ser l'encarregada de recollir la Medalla de la Vila atorgada al col·lectiu sociosanitari || Q. Pascual

 

Posteriorment, va recollir la  Medalla atorgada al món educatiu a la directora de l'escola Joan Blanquer, Anna Riera, en representació del Consell Municipal Escolar. Riera, va rememorar les vicissituds viscudes durant el confinament i el curs passat. “El món sencer va fer un canvi de rumb a causa de la pandèmia i va ser el curs més complex que hem viscut mai”, va dir la directora, qui va destacar que, “amb una situació canviant, vam ser capaços d’adaptar-nos”. “Com a docents vam tenir el compromís de tenir les escoles obertes de manera presencial i complir amb la nostra funció de servei essencial de cara a tots els alumnes i les famílies”, va resumir Riera, la qual tampoc es va voler oblidar dels veritables protagonistes, els alumnes, “per la seva capacitat d’adaptació i l’alegria que van mantenir durant tot el curs passat”. 


En nom de la Generalitat va intervenir la castellarenca Núria Mora, recentment nomenada Secretària de Transformació Educativa. Mora va posar l’accent en els aprenentatges que deixa la pandèmia en el sector de l’educació: “Sabem més que mai que som un servei essencial i ho volem continuar sent”. I això, segons la Secretària, s’ha demostrat perquè al llarg d’aquest temps “no s’ha deixat d’aprendre i ens hem hagut de reinventar i hem après que l’escola s’ha de fer des de l’escola”.


Finalment, l'acte es va cloure amb la intervenció de l’alcalde, Ignasi Giménez, qui també va posar en valor el pes d’aquests col·lectius en aquests moments d’incertesa: “Quin honor poder lliurar avui les medalles de la Vila a dos col·lectius que s’hi estan deixant la pell en aquests mesos de pandèmia, d’incertesa. Dos col·lectius que han demostrat passió, vocació, força, resiliència, coratge, tendresa i lluita”. Giménez, després de repassar l’impacte que ha representat i representa encara avui la pandèmia, va voler parlar de futur: “Hem après que haurem de conviure amb la covid a tots nivells, encara durant força temps. I això implica que seguirem en tensió, tant als centres sanitaris com als centres educatius”. Per això va interpel·lar els presents a l’acte per mantenir fort “el sentiment de comunitat que sempre ens ha caracteritzat com a poble. Un poble que es preocupa pel seu veí, per la seva veïna, que l’acull, que li dona un cop de mà”. Tanmateix, l’alcalde no va voler deixar passar l’oportunitat per “seguir defensant aquests estat del benestar que tant ens ha costat de construir entre totes i tots” i seguir reclamant millores als equipaments educatius, i també més recursos per als equipaments sanitaris. 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris