bona 03_617x412
Els regidors Carol Gómez i Joan Creus, durant la trobada amb els guanyadors dels pressupostos participatius, dimecres passat - R.G.
18/07/2019 Actualitat
Els projectes comencen a caminar

Primera trobada institucional amb els promotors de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius

Redacció

Representants dels Bombers Voluntaris de Castellar, del Grup Il·lusió, de les associacions de veïns de Sant Feliu del Racó i el Racó, i la castellarenca Isabel Comas, van participar dimecres passat en la primera trobada institucional al Palau Tolrà per posar en marxa els quatre projectes guanyadors dels pressupostos participatius, impulsats per aquests agents locals.

 

Així, la reunió entre la regidora de Responsabilitat Social, Carol Gómez, i el 1r tinent d’alcalde, Joan Creus, amb els impulsors de les propostes guanyadores, va servir per repassar els quatre projectes que van ratificar els 1.725 castellarencs i castellarenques que van participar en les votacions dels pressupostos participatius. Cadascuna de les propostes suposarà una inversió de 50.000 euros. “El primer pas és que cada tècnic es reuneixi amb el guanyador dels pressupostos per començar a dibuixar la proposta en ferm”, va remarcar la regidora Carol Gómez. “La voluntat de l’Ajuntament és incentivar els processos participatius”, va afegir.


Quant als projectes, el dels Bombers Voluntaris consisteix en la instal·lació de càmeres tèrmiques i d’imatge de detecció i prevenció d’incendis. Els aparells permetran generar un avís a la central receptora en cas de variació de temperatura de la zona forestal que s’estigui vigilant.  “Tal com estan ara els boscos, la detecció precoç és importantíssima. Serà un dispositiu no només vital per ara sinó també pel futur”, va asseverar Cisco Altarriba, cap del Parc de Bombers Voluntaris de Castellar.


D’altra banda, el Grup Il·lusió va aportar la proposta El Nadal t’il·lumina, que es traduirà en posar més il·luminació nadalenca al nucli urbà.  A més, la castelleranca Isabel Comas ha promogut una iniciativa per millorar l’accessibilitat, i el condicionament de diversos espais públics i verds. “No m’esperava guanyar però crec que millorar la convivència a les places és una qüestió que interessa tot els veïns”, va detallar Comas.


Finalment, també es van començar a posar les bases de la proposta guanyadora per a Sant Feliu del Racó i el Racó, en què es reconstruiran dos trams de les escales dels “Enanitos”,  que uneixen el Centre Feliuenc fins a la plaça del Munt. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris