08  Sol i Lluna_617x412
L'alumnat i familiars de l'escola El Sol i la Lluna al m School Awards. || CEDIDA
11/06/2019 Actualitat
El Sol i la Lluna participa als m School Awards

L'escola castellarenca va quedar entre les 10 finalistes d'entre 100 centres que es van presentar a la categoria Mobile History Map

L’escola  El  Sol i la Lluna  ha participat al  programa de la Generalitat  de Catalunya “m Schools Student Awards” a la categoria  Mobile History Map.  El programa consta d’aplicacions per millorar el dia a dia. Projectes de geolocalització amb interès social, cultural i educatiu, i fins i tot resoldre els objectius de Nacions Unides mitjançant llenguatge computacional. Això són els mSchools Student Awards, uns premis que tenen com a objectiu ajudar als alumnes i docents a integrar tecnologies digitals a l’aula i ofereix noves formes d’ensenyament i aprenentatge, millorant els resultats acadèmics i d’ocupabilitat. La iniciativa, impulsada pel Mobile World Capital Barcelona, ha comptat amb la participació de 120 centres educatius. El passat dissabte dia 8 a l’Hospitalet  es van lliurar els premis, en un acte en què van participar 750 estudiants, d’entre 6 i 18 anys, que van presentar els seus projectes davant de més de 2.000 persones. Durant la cerimònia, van intervenir alguns experts com John Hoffman, CEO i director de GSMA i Albert Forn, Director de mSchools del GSMA.

 

L'alumnat de cinquè amb John Hoffman, CEO i director de GSMA

L'alumnat de cinquè amb John Hoffman, CEO i director de GSMA. || CEDIDA


L’alumnat de 5è de primària de l’escola castellarenca, després d’haver treballat el projecte Investiga amb Cosmocaixa sobre el Patrimoni Industrial de Castellar, va decidir que volia compartir d’alguna forma tot el treball d’investigació portat a terme. Descobrir tot el llegat que la família Tolrà havia deixat a Castellar, des de la primera font d’aigua potable fins a la Fàbrica Nova. Cercant noves formes de fer-ho, van descobrir l’entorn Mobile History Maps, que permetia crear punts d’interès per geolocalització i compartir-ho públicament. En poques sessions als ordinadors van crear un total de 13 punts amb contingut: text, imatges i enllaços a informació addicional. Per compartir-ho amb les famílies, van crear un joc de pistes per realitzar pel poble.

 

L'estand de l'Escola El Sol i La Lluna

L'estand de l'Escola El Sol i La Lluna. || CEDIDA

 

Tota aquesta feina feta va ser presentada al concurs mSchools Student Awards en la categoria MHM i, d’entre les més de 100 escoles que s’hi van presentar, l’escenari de l’escola El Sol i la Lluna va ser seleccionat entre els 10 finalistes de tota Catalunya. Els alumnes que es van presentar voluntaris per assistir-hi, les seves famílies i els mestres de l’escola van viure una experiència increïble, on van poder veure de prop el gran nivell dels projectes basats en tecnologies digitals del país. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris