L’establiment, del Col·lectiu Cuina Vallès, aposta per favetes de Vilassar i pèsols del Maresme
Els vuit restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic CuinaVallès (www.cuinavalles.cat), entre ells el restaurant Garbí de Castellar, proposen un homenatge gastronòmic amb les primeres favetes baby de la temporada. Des d’aquesta setmana i fins al proper diumenge 3 de febrer, elaboraran diferents plats amb aquesta lleguminosa d’hivern, collida, principalment,per pagesos d’entorns propers com el Maresme, Baix Llobregat o Vallès.
Carles Calsina, del restaurant Garbí, aposta per un àpat tradicional com favetes de Vilassar de Mar i pèsols del Maresme, presentats amb ou bullit i menta.
Els xefs de Cuina Vallès destaquen la qualitat organolèptica d’aquesta lleguminosa de mida més menuda i valoren que “és de plena temporada i, per tant, el gust i la seva textura tendra fan que estigui en seu moment òptim per tastar-les”. Per tal de seguir promocionant el producte de temporada, al mes febrer planegen que la seva carta inclogui alguns plats nous amb tòfona negra i la col brotonera del Vallès com a protagonistes.
Els membres de Cuina Vallès destaquen que “a la cuina de la nostra terra, les faves sempre hi han estat presents amb plats insígnia com les faves a la catalana, on es barregen amb botifarra i cansalada. També es poden saltejar amb unes fulles de menta o alls tendres, en truita, o fins i tot, triturades com a puré, que es digeriran millor”.
El Col·lectiu Cuina Vallès, format actualment per vuit restauradors de la comarca, va néixer el 2006. A més del restaurant Garbí, formen part d’aquest col·lectiu Can Feu de Sabadell, El Cel de les Oques de Terrassa, Lossum de Sant Quirze del Vallès, Can Vinyers de Matadepera, El Rístol de Viladecavalls, Tast & Gust de Cerdanyola i Can Piqué de Montcada i Reixac.