El projecte es planteja amb un doble objectiu. Per una banda, es vol potenciar l'atractiu turístic de Catalunya, posant en valor el seu patrimoni natural i cultural arreu del món, per tal d'atraure més turistes. Per l'altra, es vol mantenir el país com a destinació turística de referència en el camp de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a l'hora de realitzar promoció turística. Per aquesta raó, aquests 300 indrets han estat incorporats també al web de promoció turística de la Generalitat (catalunya.com), de manera que s'hi pugui accedir des de la cartografia d'aquest portal.
L'aplicació permet accedir a una localització des Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360 graus i recórrer-la com si hom es trobés realment allí. Fins ara, a Catalunya això només era possible en indrets on hi podia passar un vehicle, però gràcies a aquest projecte ara també es pot accedir amb Google Street View a aquests 300 indrets catalans, entre els quals s'hi troben rutes només realitzables a peu, parcs naturals, interiors de monuments i fins i tot algunes infraestructures turístiques. Les imatges d'aquests 300 llocs han estat enregistrades amb una motxilla de 1,2 metres i 18 quilos, que porta una càmera de 15 lents que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons que, després de processades, s'incorporen a Street View.
Entre el llistat de 300 indrets, a més del castell de Clasquerí, hi ha altres llocs de la comarca: L'Obac de Matadepera, el Pi d'en Xandri i el pantà de Can Borrell de Sant Cugat, el Marquet de la Roca i la Font del Llor de Sant Llorenç Savall, els parcs de Sant Jordi i Vallparadís de Terrassa, els camins de La Font i dels Plataners d'Ullastrell i Les Fonts de Rellinars o Pedra Seca de Rellinars.