mobilitat_1440x961
Alumnes de 4t de primària d’El Casal realitzant el taller amb un agent de la Policia Local / C. Díaz
05/10/2021 Actualitat
Educant en la mobilitat sostenible

Alumnes de 4t de primària dels set centres escolars de la vila realitzen el taller d’educació viària i ambiental

Cristina Domene

Sota el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible", el tema d'aquesta edició de la Setmana Europea de la Mobilitat vol destacar com la mobilitat sostenible està vinculada a la seguretat i la salut de les persones. A Castellar del Vallès, l’Ajuntament impulsa activitats relacionades amb aquesta commemoració des de l’any 2000.  Enguany, 275 alumnes de 4t de primària dels set centres d’educació primària de la vila participaran en els tallers d’educació viària i ambiental, amb la col·laboració dels agents de policia.

 

L’activitat que s’ofereix a les escoles té tres parts. Per començar, es fa a classe una presentació sobre la Setmana Europea de la Mobilita. Després, els alumnes surten al carrer, acompanyats d’un policia local amb un plànol del recorregut i un avís de comportament incívic. “Hem de buscar les infraccions que poden fer els vianants i els vehicles, per exemple si aparquen bé, si aparquen en la vorera, si miren als dos costats abans de creuar el pas de vianants o si van mirant el mòbil”, diuen els alumnes de 4t del col·legi El Casal, equipats amb plànols dels carrers de la vila. “En el recorregut també hem de mirar si hi ha desperfectes al carrer”, avisos que després passaran a la regidoria de Via Pública. La darrera part de l’activitat és la posada en comú del que han trobat i un repàs a algunes qüestions de seguretat de com desplaçar-se a l’escola de manera segura com, per exemple, anar en bicicleta o en patinet. Aquest any, a més, es fa especial èmfasi en els camins escolars.

 

Jesús Barbero, caporal de la Policia Local ha estat l’encarregat de fer el taller amb un dels grups d’El Casal: “Hem parlat dels vehicles sostenibles, intentem potenciar que es desplacin en bicicleta o caminant i com ho han de fer i sortim al carrer perquè vegin per ells mateixos quines actituds són correctes i quines no, que s’adrecin als ciutadans i els expliquin amb les seves paraules que el que estan fent no és correcte i com ho haurien de reconduir i, fins i tot, els hi donen algun avís”.

 

A banda dels tallers d’educació viària i ambiental, en el marc de la Setmana de la Mobilitat, també s’ha realitzat la caminada saludable ‘Camina i fes Salut’ que cada dimecres surt del CAP a les 9.30 hores amb la finalitat de fer 4 km de recorregut on es potencia l’exercici i també les interaccions socials.

 

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris