Sense títol 1_950x634
Compareixença aquest dimecres del secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon sobre l'estat de la campanya de vacunació.|| 324
20/01/2021 Actualitat
Dues setmanes més de restriccions

El Procicat ha acordat una pròrroga fins al 7 de febrer de les actuals mesures

El Procicat ha acordat una pròrroga de dues setmanes més de les actuals mesures restrictives vigents a Catalunya per frenar els contagis per Covid-19. És a dir que mesures com el confinament municipal, el tancament de centres comercials i els de més de 400 metres quadrats durant tota la setmana i el de comerços no essencials el cap de setmana- tret de farmàcies i supermercats- o bé les limitacions horàries a la restauració - només poden obrir de 7.30 a 9.30 i des de les 13 h fins a les 15.30 h- seguiran com ara almenys fins al dia 7 de febrer. Els gimnasos i els equipaments esportius interiors seguieixen tancats. Les instal·lacions a l'aire lliure es mantindran obertes amb un 50% d'aforament i les piscines, amb un 30%. La pandèmia de la Covid-19 està fent que augmenti la pressió hospitalària a Catalunya. Segons les dades que ha actualitzat aquest dimecres el departament de Salut, actualment hi ha 2.825 pacients amb Covid-19 a planta (37 més que ahir), cosa que implica que ja s'hagi superat el pic d'ingressos que hi va haver durant la segona onada de la pandèmia als hospitals catalans. A més, els llits de crítics ocupats per pacients afectats pel virus ja han superat el llindar dels 600 (612, 22 més que ahir).

 

A partir dels 500 llits de crítics ocupats, Salut preveu la paralització de bona part dels quiròfans per dedicar els hospitals exclusivament al coronavirus. Però si se superen els 650, caldria ajornar intervencions quirúrgiques urgents si el degoteig de nous ingressos a crítics no s’alenteix.

 

Sense causa justificada, no es pot sortir del municipi durant tota la setmana, de dilluns a diumenge. Sí que es podrà fer, per exemple, per anar a l'escola, a treballar o en un centre mèdic. Per tant, està prohibit desplaçar-se a la segona residència.

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris