marihuana_1440x961
Comís de plantes de marihuana en un domicili del carrer Barcelona de Castellar. Els veïns van alertar de l'olor que provocaven || Policia Local
20/07/2021 Actualitat
Dos operatius policials contra el cultiu de marihuana a Castellar

Dues operacions policials permeten el comís de més de 800 plantes en dos domicilis de la vila, un al nucli urbà, al carrer Barcelona, i l'altre a l'Airesol

Aquesta setmana s’han donat a conèixer dos operatius policials a Castellar -un dels agents locals i un altre de la policia nacional de Sabadell- que han servit per desmantellar plantacions indoor de marihuana i comissar més de 700 plantes. En ambdós casos, les plantes estaven dins de domicilis unifamiliars.


L’operatiu més recent en el temps va ser protagonitzat per la Policia Local de Castellar del Vallès que va poder confiscar divendres passat, 16 de juliol, “un total de 293 plantes de marihuana que es trobaven a l’interior d’un garatge privat del nucli urbà de la vila”, segons una nota feta pública per l’Ajuntament aquest dimarts. L’operació es va dur a terme a les 9.15 hores, després que el cos local rebés diverses queixes veïnals per l’olor de la plantació i pogués esbrinar-ne la ubicació exacta arran d’una investigació. En concret, va ser en un domicili del carrer Barcelona, segons van poder constatar diversos veïns que van veure el dispositiu dels agents de divendres.


De resultes d’aquest comís, s’investiga un veí de la vila, de nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte contra la salut pública. La Policia Local de Castellar ha traspassat les diligències del cas al jutjat d’instrucció de Sabadell. La nota municipal detalla que “les plantes requisades, d’entre 60 i 70 centímetres d’alçada, tenen un pes brut de 12,5 quilos”.

 

 

Plantes comissades per la policia nacional a un domicili de l'AiresolPlantes comissades per la policia nacional a un domicili de l'Airesol || Policia Nacional

 


459 plantes a l’airesol
D’altra banda, també aquest dimarts la policia nacional de Sabadell ha fet pública una operació portada a terme fa un mes i mig que va acabar amb la detenció d’una castellarenca per fer cultiu ‘indoor’ de marihuana. Segons informa el cos policial, la intervenció va tenir lloc a un habitatge unifamiliar de la urbanització de l’Airesol. En concret, els agents van localitzar 459 plantes de marihuana i van detenir una dona de nacionalitat espanyola que residia al mateix immoble i a la qual se la investiga per un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.


Justament els mesuraments de consum elèctric de la companyia responsable de la llum van ser la clau per detectar la ‘plantació’ i van confirmar “les sospites dels investigadors”, explica la policia nacional. L’habitatge s’alimentava d’electricitat “mitjantçant connexions fraudulentes a l’escomesa general”. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris