WELLISAIR IES CASTELLAR (1518X1138)_1440x961
Un dels aparells Wellisair instal·lats a les dependències de l'institut Castellar
12/01/2021 Actualitat
Dispositius que milloren la qualitat de l’aire a l’institut Castellar

S'han instal·lat  50 unitats de l'aparell Wellisair que purifica l'aire, tecnologia creada a Castellar

La donació per part del TeatreNeu de Barcelona -que també ha instal·lat en la seva pròpia sala els dispositius- de 50 unitats d’aparells Wellisair, 50 cartutxos de peròxid i els seus corresponents sistemes antirobatori, ha permès a l’institut Castellar millorar la qualitat de l’aire de les seves instal·lacions. Es tracta de dispositius de desinfecció d’aire i superfícies de l’empresa castellarenca Airtècnics, “un element més del centre educatiu que ha vist millorada la qualitat de l’aire interior en un 54% des de la seva instal·lació en aules, passadissos, vestíbul i sala de professorat”, explica l’empresa a través d’un comunicat.


Segons afirmen, en un estudi avalat pel Laboratori de Microbiologia Sanitària i Mediambiental de la UPC, es van prendre mostres en tres aules de l’institut. Dos d’elles tenien el dispositiu Wellisair i una ventilació parcial i la tercera no tenia dispositiu de desinfecció i la seva ventilació era total. Les mostres es van prendre abans de començar les classes i durant dues hores, cada mitja hora. Es van prendre amb unes tires reactives en la superfície de parets, pupitres i pom de la porta i amb un mesurador de qualitat ambiental per a l’aire de l’aula. Es va examinar la presència en l’aire de formaldehids, compostos orgànics volàtils, CO, Ozó i ions, així com els bacteris de les superfícies en un estudi microbiològic. D’aquesta manera, segons detalla Airtecnics, es va concloure preliminarment que, després de la instal·lació dels dispositius, els compostos contaminants i els bacteris es reduïen un 50% respecte a l’aula sense Wellisair i ventilació total, on la contaminació ambiental baixava un 19% i la presència de bacteris augmentava un 15%. 


Segons expliquen, “en una aula oberta al camp, l’oxidació és la mateixa que a l’aula que disposa de Wellisair”. Des de l’institut Castellar, el seu director Francesc Gallardo explica que la comunitat educativa és bastant receptiva amb la instal·lació, perquè “tot el que es pot utilitzar com a barrera a la transmissió és benvingut” i que “sens dubte” els resultats són els esperats.  

 

Aparell guardonat

Cal assenyalar que justament el cap de setmana passat, els VI Premis Talent Cambra ha inclòs en el palmarès d’enguany el castellarenc Pere Monagas pels seu projecte Wellisair WADU, el dispositiu de purificació de l'aire i les superfícies que, en un moment de pandèmia com l’actual, està aconseguit força recorregut comercial. Segons va explicar Monagas en rebre el guardó, "va ser un repte de fer un purificador d’aire sense químics i imitant a la natura, per higienització de l’ambient". "A partir de gener passat el vam intentar introduir a Europa quan vam ensopegar amb la pandèmia i sense voler tenim un producte que pot ajudar a molts sectors per lluitar contra la Covid", va dir l'inventor. En aquests moments, el Wellisair té distrubció a Europa i Sud Amèrica.

Comparteix
M'agrada
Comentaris