25/03/2020 Actualitat
La detenció d’un menor a Castellar del Vallès, protagonista a les xarxes socials

L'Ajuntament afirma que revisarà l'actuació policial quan es va detenir dilluns un jove amb una moto que s'havia saltat reiteradament les restriccions a la mobilitat sense justificació. Hi ha diversos vídeos enregistrats per veïns que han circulat per les xarxes socials

La complexitat que està comportant a la policia local fer acomplir les restriccions a la mobilitat decretades per l’estat d’alarma està portant a situacions no desitjades. La Policia Local va detenir dilluns passat un menor d’edat que en els darrers 10 dies acumula diverses denúncies per infringir les restriccions de mobilitat que estableix el decret d’Estat d’Alarma. Aquesta detenció ha aixecat polseguera perquè va ser enregistrada per ciutadans en diversos vídeos que han estat compartits a les xarxes socials i en què es veu l’enfrontament entre els agents i el menor finalment detingut amb ús de força. Segons explica l’Ajuntament, “els fets van tenir lloc quan el jove, que també té antecedents per incompliment de l’ordenança de civisme, es va enfrontar als agents policials. Per aquest motiu, se l’investiga per un presumpte delicte d’agressió contra els agents de l’autoritat”.

 

En aquest sentit, tant l’alcalde, Ignasi Giménez, com des del propi Ajuntament han anunciat que davant del vídeo que circula a les xarxes socials del moment de la detenció, “es revisarà l’actuació policial”. Tanmateix, Giménez ha afirmat que “el cos de la policia local de Castellar és un servei essencial, en aquestes circumstàncies que estem vivint, per fer complir les mesures de l’estat d’alarma a la nostra població”. “Jornades laborals inacabables, exposant la seva salut i la de la seva família. Tenen el reconeixement de tot el municipi per la feina que fan, que és la de vetllar per la seguretat de tots i totes”, ha escrit l’alcalde en els seus perfils de xarxes socials. L’alcalde també demana “reflexionar” sobre el perquè s’està compartint aquest vídeo de la detenció “i no el de moltes iniciatives solidàries d’aquests dies”. 

 

Dos detinguts i 26 denúncies

Des que es va decretar l’estat d’alarma la policia local ha fet dues detencions, ha posat 26 denúncies, ha fet 106 identificacions de persones, 106 identificacions de vehicles i 48 controls de trànsit. També s’està intentant identificar un ciclista que va desobeir l’ordre d’aturar-se i va fugir.

 

En la mateixa línia, l’Ajuntament agraeix al conjunt de la ciutadania l’actitud cívica que ha mostrat en aquesta situació d’excepcionalitat generada pel coronavirus i demana una vegada més la col·laboració de tothom perquè es respectin les restriccions dictades en l’Estat d’alarma. “Infringir aquestes restriccions és una falta de respecte a la majoria de la ciutadania que sí actua responsablement”, diu l’Ajuntament. 

 

La CUP exigeix responsabilitats per l’actuació de la Policia Local

D'altra banda, la CUP Castellar, que compta amb una regidora al ple municipal, ha fet públic un comunicat per denunciar l’actuació policial que s’ha difós a través de vídeos per les xarxes socials. Segons la CUP, “en el vídeo es pot apreciar que el noi de la moto,  sembla que s’ha saltat de forma reiterada les mesures de confinament, motiu que el fa ser un irresponsable  i mereixedor d’una sanció exemplar. A més mostra una actitud desafiant i poc col·laborativa, Però, tot i així, no entenem per què l’agent entra en el joc de les faltes de respecte i els insults”. Segons la CUP, “es podria haver evitat la violència i els insults per part de la policia, si aquesta  hagués actuat amb la professionalitat que se li suposa a algú en la seva posició. El moment actual d’excepcionalitat no dona carta blanca per a que els policies puguin actuar de la manera que vulguin sense ajustar-se als protocols establerts”.

“Exigim al govern de l’Ajuntament i en concret al regidor coordinador de l'Àrea de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Pepe Leiva, que actuï immediatament perquè això no torni a passar mai més a la nostra vila”, sosté la CUP en un comunicat i també demanen que l’alcalde i l’Ajuntament que “rectifiquin el seu comunicat a les xarxes socials i condemni l’agressió de la policia, que era totalment evitable”.

 

DARRERA AMPLIACIÓ: 13.32 HORES

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris