estudiants_1440x961
D’esquerra a dreta, Eric Fernández, Manuel Corredor, David Capilla i Paula Sánzhez, les millors notes a la selectivitat
28/06/2023 Actualitat
Després de la selectivitat, el futur

Resultats excel·lents a Castellar en les Proves d’Accés a la Universitat d’enguany

Cristina Domene

Ja comença a ser tradició –després d’anys en una tendència positiva- els bons resultats que obtenen els alumnes dels dos instituts de la vila que es presenten a les Proves d’Accés a la Universitat. A Castellar, la temuda selectivitat sol perdre el seu adjectiu pejoratiu una vegada es coneixen els resultats. I és que de tot l’alumnat presentat, 107, només una persona ha resultat no apta. El coordinador de batxillerat de l’Institut Castellar, Albert Vicens, assegura que estan molt contents dels resultats assolits. Han aprovat els 64 estudiants presentats: “L’any passat també van aprovar el 100%, però aquest any, potser, hi ha algunes notes més brillants. Hi ha molts 9. A la selectivitat hi ha matèries de les quals surten molt contents. Català, Castellà, Història i Biologia són clàssics. I sempre surten emprenyats de Matemàtiques científiques, Matemàtiques socials i Física. I normalment les notes van d’acord amb aquestes sensacions. Però una vegada ja sabem les notes, en general, tothom està molt content”.


Des de l’Institut Puig de la Creu, la cap d’estudis, Imma Hernández, afirma que des del centre també estan molt satisfets amb els resultats de la selectivitat d’enguany. “Han aprovat 42 de 43 i estem contents amb les notes”, manifesta.


Els millors resultats
Quin és el secret per tenir una mitjana de 10 al batxillerat, treure un 10 als exàmens d’Història, Castellà, Física i Química de les PAU, estudiar piano i violí a l’Artcàdia, fer tenis al Club Tennis Castellar i donar classes de repàs? L’Eric Fernández ho té clar, “organització i constància. Aquest any he deixat de seure al sofà després de dinar”. Aquest alumne del batxillerat tecnològic-científic de l’Institut Castellar ha obtingut una nota brillant. Un 13,84 sobre 14. “Abans de la selectivitat sempre pensava en el factor sort, però esperava tenir prou nota com per a entrar a la carrera. He estudiat molt, però perquè també m’agrada, i si t’organitzes, arribes a tot. No vol dir deixar de tenir vida”, explica l’alumne que no deixa de somriure. Quan tenia 10 anys va anar als Estats Units amb la família i va visitar la NASA. “Vaig veure els coets i les persones que hi treballen. I des de llavors sabia que en volia dedicar a alguna cosa relacionada amb l’espai, volia ajudar d’alguna forma a explorar aquest sector i aportar-hi alguna cosa. Això és el que realment em motiva, i per això faré, si tot va bé, Enginyeria Aeroespacial a la UPC a Terrassa”


Company d’institut de l’Eric i, molt probablement, també d’universitat és el David Capilla, que ha obtingut un 12,80: “De veritat que no m’ho esperava. Després de fer cada examen i tenint en compte com me n’havia anat, em posava jo la nota i em sortia un 11 i per la carrera que vull fer, Enginyeria Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte, a la UPC de Terrassa, necessitava un 11,2. Patia una mica en aquest sentit perquè pensava que no podia arribar, per això estic tan content”, comparteix l’alumne de l’Institut Castellar. El David explica d’una manera molt divertida com es va descantar per aquest grau: “Literalment em vaig fer un Excel, amb totes les carreres que m’interessaven, on fer-les, les notes de tall, la taxa d’ocupació, quan es cobrava... i amb això i les xerrades de les jornades de portes obertes em vaig decidir”. Aquest llorençà, que fa piano, atletisme i forma part del Cau de Sant Llorenç, ha tret un 10 als exàmens de Castellà, Anglès i  Matemàtiques de Socials de la Selectivitat. 


Manuel Corredor, estudiant del batxillerat científic del Puig de la Creu ha fregat el 10 en el batxillerat, traient un 9,95 de mitjana. Això i els bons resultats de les PAU han donat com a resultat un esplèndid 13,75. Però ell matisa: “És un bon resultat sempre que entri al doble grau de Física i Matemàtiques de la UAB, que l’any passat tenia una nota de tall de 13,53”. Admet que s’esperava els bons resultats perquè s’havia preparat molt i perquè els tres dies de selectivitat van ser més tranquils que la mateixa preparació. “Des de 2n d’ESO volia ser físic i a 4t vaig veure l’oportunitat de fer el doble grau. A partir d’aquí, vaig plantejar el batxillerat amb la finalitat d’aconseguir aquest objectiu”. A banda de diversos premis i mencions pel seu Treball de Recerca sobre matemàtiques pures, En Manuel s’emporta quatre 10 de la Selectivitat: Matemàtiques aplicades, Física, Anglès i Castellà. “He seguit una rutina molt important, prop de sis hores d’estudi al dia, combinades amb entrenament de Karate al Club Kyokushin”.


La segona millor nota a l’Institut Puig de la Creu ha estat la de la Paula Sánchez, un 12 sobre 14. Ella, però, que ha estudiat el batxillerat humanístic, és humil davant el resultat: “Jo soc la segona millor nota perquè els companys que van fer l’examen de mates els va anar regular, realment no estic totalment feliç perquè em sap greu”. L’alumna no para gaire atenció a les notes: “Jo faig el millor que puc. He gaudit molt de les assignatures aquest curs perquè he tingut professors molt bons. Grec és de les meves preferides, que justament va ser per a mi la més difícil a la sele. Acabo de tornar de Grècia i ha estat impressionat i enriquidor perquè de cada cosa que veia, trobava una referència del batxillerat”. La Paula començarà al setembre, si la nota de tall no s’apuja, un doble grau: “Vull començar per periodisme per fer un grau simultani de Periodisme i Humanitats a la UPF”

Comparteix
M'agrada
Comentaris