08 sele_617x412
Dos joves repassant els apunts per a les PAU a la biblioteca Antoni Tort / CEDIDA
11/06/2019 Actualitat
Demà comença la selectivitat 2019, que enguany tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de juny

A Castellar es presenten 107 alumnes, 46 de l’Institut Puig de la Creu i 61 de l’Institut Castellar

Cristina Domene

Demà comença la selectivitat 2019, que enguany tindrà lloc els dies 12, 13 i 14 de juny. A Castellar es presenten 107 alumnes, 46 de l’Institut Puig de la Creu i 61 de l’Institut Castellar.

 

Com és habitual, les proves arrencaran amb els exàmens de castellà i català. Normalment, els nervis habituals dels alumnes a l’hora de presentar-se a uns exàmens clau per a ells, disminueixen després de la primera prova: “Es posen nerviosos, però si han treballat durant l’any, ho porten bé. Més que nervis, és respecte, els impressiona també haver d’anar a la universitat, però s’ajuden entre ells i normalment, després del primer examen ja es relaxen”, explica la coordinadora de Batxillerat de l’Institut Puig de la Creu, Anna Gràcia. Els alumnes del Puig de la Creu realitzaran les PAU a la Facultat de Ciències de la Comunicació a la UAB. També la faran allà els de l’Institut Castellar, però en aquest cas en les Facultats de Lletres i de Ciències polítiques. “La mitjana de batxillerat és molt alta, confiem que els nervis no els traeixin i puguin treure bona nota també a la selectivitat”, afirma Teresa Ochagavía, coordinadora de Batxillerat de l’Institut Castellar.

 

Entre els graus que volen cursar els alumnes castellarencs el proper anys es troben estudis molt diversos: Dret, Magisteri, Enginyeria, Pedagogia o Ciències Polítiques. Aquests dies alguns alumnes aprofiten les sales que ofereix la Biblioteca Municipal Antoni Tort, per repassar els continguts que hauran de desenvolupar a partir de demà. A banda dels exàmens de castellà i català, a la primera jornada tindran lloc les proves temàtiques com Ciències de la terra, Matemàtiques, Dibuix tècnic o Anàlisi musical. El segon dia serà el torn d'Història i llengua estrangera; i per al darrer quedarà Física, Geografia, Biologia i Economia d'empresa, entre d'altres.

 

Els resultats de la prova de selectivitat es donarà el 26 de juny. Del 26 fins al 28, tots dos inclosos, es podrà sol·licitar la revisió dels exàmens.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris