IMG 3090_1440x961
Membres de Decidim Castellar amb representants dels quatre projectes guanyadors en l’acte de lliurament / C. D.
18/02/2020 Actualitat
Decidim Castellar subvenciona quatre projectes socials

L’agrupació retorna part dels ingressos que els seus regidors van percebre quan eren al consistori

Cristina Domene

L’agrupació política Decidim Castellar va lliurar dilluns, davant una trentena de persones, les subvencions en el marc del concurs Decidim Retorna. Aquesta iniciativa consisteix a retornar al municipi part dels ingressos que han percebut els regidors de Decidim Castellar a l’Ajuntament durant els nou anys que han estat al consistori municipal. “La convocatòria anava adreçada a qualsevol proposta solidària, cultural, de cooperació, en defensa del dret social o en suport a l’economia social... en definitiva, propostes que repercutissin en el màxim de persones i reinvertir aquests diners en la població de Castellar”, va explicar Jordi Uyà, qui va ser regidor de la formació.  Després del període d’avaluació, de les set propostes presentades, quatre n’han rebut ajuts. “Volem agrair el compromís de tots els projectes presentats”, va afirmar Conxi Gracia, exregidora de Decidim.

7.000 euros seran per al projecte de sedestació activa de la Sala Puigverd. Possibilita que nens i nenes, considerats severs, puguin ser persones actives i participatives en la seva vida i que les persones del voltant els puguin veure des de les seves habilitats. “Estem molt agraïts perquè sense aquests diners no l’haguéssim pogut tirar endavant. De moment comptem amb tres cadires ‘màtrix’ i el que s’està aconseguint és molt positiu. La projecció és molt bona”, va explicar la responsable de la Sala Puig Verd, Marta Prat.


Quasi 6.000 euros han anat a parar a la iniciativa Cal Gorina: viver i hàbitat. “Aquesta subvenció permet que tots els col·lectius que formen part de Cal Gorina puguin continuar fent les seves activitats i desenvolupant el seu projecte”, van expressar des de l’entitat.


Un tercer projecte ha estat presentat per l’ADENC, per biodiversificar l’entorn escolar. Els 7.000 euros seran per desenvolupar la iniciativa en una escola de Castellar. “Els infants podran conèixer la biodiversitat del seu poble i del seu entorn i escollir què modifiquen de la seva escola, perquè el pati sigui un espai més verd i solidari”, va afirmar Mariona Ferrandis, de l’ADENC.

 
El projecte d’inclusió del Club atlètic Castellar ha rebut 4.500 €, per crear una nova secció. “Tenim usuaris del TEB entrenant amb nosaltres, però aquesta proposta és per a qualsevol persona que vulgui formar part d’un nou equip inclusiu i fer atletisme a Castellar”, va dir Xavier Arderius, president del CAC, que va afegir: “Aquests diners servirà per comprar material, federar els nous membres per poder competir o per a la feina dels monitors”.  


El compromís de les quatre entitats seleccionades és que comencin el projecte aquest 2020: “Se’n farà un seguiment. Per garantir que es desenvolupa la iniciativa, la donació es farà un 40% a l’inici i mensualment a Cal Gorina. Una de les coses que vam valorar va ser que les propostes tinguessin recorregut”, va recordar Uyà.  

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris