IMG 3686_1440x961
Tres participants de La Lligueta | Cedida
20/11/2023 Actualitat
Cursa de drons a Castellar

La vila acollirà l’última cursa del campionat de drons en modalitat FVP

Jaume Clapés Solé

La Lligueta (Lliga Catalana de Curses de Drons) és un campionat de vol de dron de la disciplina First Person View (Vista en Primera Persona) en la qual els pilots porten unes ulleres que els permeten veure el mateix que es veu des de l’aeronau, com si l’estiguessin pilotant des de dins. En la disciplina, relativament nova, els drons són de construcció pròpia i poden agafar velocitats de 180 km/h. 

 

La final tindrà lloc aquest dissabte, 25 de novembre, a l’Aeri Model Club Castellar (C. de Sant Miquel del Toudell, 35) després de passar per diversos camps d’aeromodelisme com el del Club Aeromodelisme Girona Provincial (Esponellà, Pla de l’Estany), el del RC Club Esportiu Mont-Roig Miami (Mont-roig del Camp, Tarragona), la nau de CoEbreLab 5G (Móra la Nova, Ribera d'Ebre), el Pavelló Municipal d'Esports de Porqueres (Pla de l'Estany), el del Club d'Aeromodelisme del Segrià (Artesa de Lleida) i el del Real Aero Club Barcelona Sabadell Aeromodelisme (Barcelona). 

 

La jornada començarà a les 9 h amb entrenaments lliures i a la tarda començarà la competició. En torns de quatre, els 24 pilots faran fins a 4 rondes en el circuit dissenyat on aniran acumulant punts segons la posició en la qual arribin en cada cursa. “És un sistema innovador que tenim a La Lligueta, nosaltres no eliminem ningú, la classificació s’obté en funció dels punts que es van obtenint en cada ronda”, diu Josep de la Fuente, un dels responsables. 

 

Tot i que ja es va fer l’any passat, aquest el primer any que La Lligueta s’ha federat i que, per tant, s’inclou en el calendari de la Federació Aèria Catalana FAC que forma part de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya UFEC.

Comparteix
M'agrada
Comentaris
 
Josep de la Fuente 20 de novembre - 21:56h
Serà Apoteòsic!!!! si no heu vist mai una cursa de drons, ara teniu la oportunitat al costat de casa.