WhatsApp Image 2023 01 21 at 13.53.35_950x634
La portaveu de la CUP, Marga Oncins, davant de l'edifici de l'antiga caserna. || CEDIDA
25/01/2023 Actualitat
La CUP demana que l’antiga caserna sigui per a usos educatius

També reclama fer complir la Llei de manteniment de l'edifici

L’edifici del Passeig nº 88, més conegut com la “Caserna de la Guàrdia Civil” va ser un edifici creat i pagat l’any 1896 per l’Emília Carles i Tolrà amb la intenció que fos un edifici destinat a l’educació. La CUP insta, a través d’un comunicat , l’Escola Pia (actual propietari) i l’Ajuntament “a fer complir el testament de l’Emília Carles i Tolrà i destinar l’edifici a un ús educatiu obert a tothom”.  


L’edifici va tenir aquest ús, “exceptuant el Franquisme que va destinar-la a ús militar, fins l’entrada el 2005 dels Mossos quedant l’edifici buit”. La formació explica que, a partir d’aleshores, va començar  “tota una batalla judicial” per  decidir  qui era el propietari de l’edifici, que finalment va ser-ne l’Escola Pia, institució que vol promoure habitage.


Des de la CUP  es pregunten perquè l’Ajuntament, en comptes de reclamar la titularitat que mai va tenir, “no insta a fer complir la Llei de manteniment de l’edifici?”. També es demana “quants diners va costar els tres procediments judicials que hi va haver i que sabíem que perdríem? Finalment, la formació  es qüestiona perquè l’Ajuntament “té inscrits els terrenys de l’edifici com a sol urbanitzable”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris