cuina recooperem scaled_1440x961
Una cuina d'un menjador escolar que participa al Recooperem
12/07/2022 Actualitat
La cooperativa TEB Vallès se suma al projecte Recooperem

L’empresa disposa de menjador col·lectiu per al seu personal i vol aprofitar el sobrant alimentari del seu menjador col·lectiu

Redacció

La cooperativa TEB Vallès, que té la seva seu al polígon del Pla de la Bruguera, s’ha sumat al projecte Recooperem que promou el Consell Comarcal per evitar el malbaratament alimentari. L’empresa disposa de menjador col·lectiu per al seu personal i vol poder aprofitar els àpats que no s'han arribat a servir. També s’ha sumat al projecte  l'empresa Noucor de Palau-solità i Plegamans

La incorporació d’empreses forma part de l’expansió del projecte Recooperem que es porta a terme des de principis d’any. Aquesta nova etapa també s’ha iniciat amb una prova pilot a Palau-solità i Plegamans i Castellar del Vallès, implicant empreses, incorporant noves entitats socials al projecte, fent un pas endavant en la digitalització dels processos i incorporant el transport sostenible amb bicicletes elèctriques de càrrega, que puguin servir per fer els lliuraments.

Tot plegat permetrà arribar a altres col·lectius com gent gran que viu sola, a persones que puguin estar convalescents o col·lectius que es puguin valorar des dels Serveis Socials dels ajuntaments.

En el centre ocupacional del TEB es treballa per desenvolupar i mantenir les capacitats de les persones usuàries, tot fomentant la seva autonomia personal i social. El Grup Cooperatiu TEB compta actualment amb 150 places de serveis ocupacionals, en diferents centres a Catalunya, entre ells el de Castellar del Vallès.En aquest cas, les entitats que participen en la distribució dels aliments són Càritas Castellar i Creu Roja Castellar, que són les encarregades de distribuir els àpats amb la coordinació de l’Ajuntament del municipi.

A Castellar del Vallès participen en el Recooperem les vuit escoles del municipi, junt amb quatre empreses de menjador i les entitats socials Càritas i Creu Roja. Des de la Regidoria d’Educació conjuntament amb el Consell Comarcal en la coordinació del projecte. Les empreses privades de Castellar del Vallès que tinguin servei de menjador per a tot el personal poden sumar-se a partir d’ara al projecte “Recooperem”.

El projecte Recooperem, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, consisteix en la recollida de l’excedent d’àpats preparats i productes de primera necessitat de les empreses de restauració i alimentació del territori i la seva posterior distribució, entre la ciutadania, en especial atenció a aquelles persones o famílies de la comarca que necessiten un suport en l’alimentació. En aquests moments,  hi participen 13 municipis, 59 escoles, 17 empreses de restauració i 15 entitats socials d’àmbit local. Des de 2015 a 2021 es van servir més de 40.000 àpats, arribant a gairebé 3.500 famílies i evitant generar més de 15.000 quilos de residus.

Els municipis que formen part del Recooperem són: Badia, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Palau-solità i Plegamans, Rellinars, Rubí, Terrassa, Vacarisses, Viladecavalls.

Comparteix
M'agrada
Comentaris