conveni adfs_1440x961
Signatura del conveni entre el Consell Comarcal i la Federació d'ADF || Consell Comarcal
22/06/2022 Actualitat
Conveni amb les ADF per la prevenció d’incendis a la comarca

Segons un estudi del Consell Comarcal, en els darrers 10 anys han cremat 3 hectàrees de terrenys forestals a Castellar del Vallès

Un any més, el Consell Comarcal ha signat un conveni de col·laboració amb la Federació d’ADF del Vallès Occidental per a finançar i fer difusió de les actuacions de prevenció activa i passiva dels incendis forestals a la comarca. Excepcionalment el pressupost s’ha augmentat fins a un total de 10.000 euros per contribuir a les actuacions extraordinàries d’enguany a causa de les circumstàncies anòmales de sequera.  L’import extra es destinarà a manteniment d’equips de vídeo vigilància que s’han instal·lat arran de l’acord entre  la Federació d’ADF amb la Fundació Patrimoni Natural. Les càmeres operen per tal de supervisar les zones de risc d’incendis de vegetació. Aquesta actuació compta amb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on s’instal·len les càmeres, ja que els ens locals subministren els serveis d’Internet i corrent perquè els dispositius de vídeo vigilància puguin operar correctament.

 

A banda d’aquesta despesa extraordinària el conveni preveu actuacions de prevenció activa i passiva i serveix també per a poder mantenir el control de la Federació d’ADF del Vallès Occidental situat a l’antiga caserna de Matadepera. Durant la signatura del conveni, que es va fer dimecres, s’ha remarcat des d’ambdues entitats que la situació dels boscos és de vulnerabilitat per la sequera persistent i es demana molta prudència a tothom.

 

Aprofitant la signatura, s’han donat a conèixer diverses dades relacionades amb l’impacte dels incendis a la comarca. En concret, entre 2011 i 2021 van cremar 70 hectàrees de superfície forestal, 3 de les quals a Castellar del Vallès. El municipi que més ha patit els incendis en aquests anys ha estat Montcada i Reixac on han cremat gairebé 20 hectàrees. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha comentat que “aquestes xifres es poden veure superades de llarg aquest estiu amb les condicions actuals”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris