IMG 2760_1440x961
Pere Rifa, de 77 anys, es va vacunar de la grip la setmana passada al Casal Catalunya || R.GÓMEZ
27/10/2021 Actualitat
Comença la campanya de vacunació de la grip

Els majors de 70 anys també podran rebre alhora la tercera dosi de la vacuna de la Covid-19 si ja fa sis mesos de la vacunació anterior

Rocío Gómez

Fins a finals de novembre el Casal Catalunya serà el punt neuràlgic de la campanya de vacunació de la grip a Castellar del Vallès. Des de dilluns passat, el casal d’avis ha habilitat un espai per administrar-la en horari de dilluns a divendres de 9 h a 19.45 h de manera ininterrompuda. Voluntaris de la Creu Roja i professionals del CAP participen en el dispositiu per garantir-ne un bon funcionament i seguir el protocol de prevenció de la  Covid-19. L’accés per vacunar-se és pel carrer de l’Alguer, a la part posterior de l’equipament. Com és habitual, la campanya s’adreça a persones de 60 anys o més, persones que pateixen una malaltia crònica, embarassades i professionals de la salut i serveis essencials.


Enguany, les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 fa més de sis mesos i que tinguin més de 70 anys podran rebre alhora la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra el coronavirus. “Amb la doble vacunació, es pretén protegir al màxim els col·lectius més vulnerables davant una possible coinfecció”, expliquen des de l’Institut Català de la Salut a la Metropolitana Nord, del qual forma part l’ABS de Castellar. “Si cada any hem insistit en la importància de vacunar-se, enguany que continuem convivint amb el virus de la Covid-19 s’incrementa aquesta necessitat d’estar vacunat correctament”, remarca Isabel Martínez, directora del CAP de Castellar. “Està demostrat que l’efecte sinèrgic que fan les dues malalties duplica el risc de mortalitat en cas d’infecció d’aquestes malalties”, apunta Martínez.


La tercera dosi de reforç contra la Covid-19, fins ara només s’havia dispensat a les persones que viuen a les residències de gent gran i a les persones immunodeprimides. A partir d’ara, també s’administrarà al conjunt de la població de més 70 anys.


En el cas de Castellar del Vallès, Yasmina Martínez i Marian Sillero, dues de les infermeres del CAP que participen en la campanya de vacunació del Casal Catalunya, expliquen que es nota més afluència de gent que l’any passat, i que de moment poques persones estan fallant a la cita amb l’agulla. “L’any passat vam vacunar un 58% de la població que estava cridada a vacunar-se, és a dir, prop de 5.000 persones”, concreta la directora del CAP. Els col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites (citasalut.gencat.cat) o a través d’aplicació La Meva Salut,  i del telèfon de programació  93 728 44 44. També es pot gestionar a través del CAP o en una visita de control amb el metge de capçalera.

Comparteix
M'agrada
Comentaris