image0 (2)_1440x961
La primera de les tandes de colònies que s’ha realitzat enguany. || Colònies i Esplai Xiribec
30/07/2020 Actualitat
Colònies per a l’estiu, també en temps de Covid-19

Colònies i Esplai Xiribec ha organitzat quatre estades de colònies a Sant Marçal del Penedès

Redacció

Durant el juliol s’han dut a terme quatre estades de colònies d’estiu a Sant Marçal del Penedès amb la participació de gairebé un centenar de persones, entre infants, monitores i monitors i voluntàries a la cuina. Aquestes activitats d’estiu han estat organitzades un any més per Colònies i Esplai Xiribec, i són una proposta educativa en el temps de lleure i de manera continuada des de l’estiu del 1967.


Enguany, les colònies han estat “molt condicionades des de l’inici per la Covid-19, en primer lloc per la incertesa dels mesos viscuts previs a les colònies, i també per l’aplicació de les mesures a tenir en compte durant la seva realització”, explica l’entitat. A principis de juny es va prendre una decisió definitiva i es van adaptar els diferents torns a les mesures requerides per la Generalitat, com són la reducció del nombre d’infants dels torns i el compliment d’una normativa específica. Aquesta situació ha impulsat la mesura d’augmentar el nombre de tandes reduint el dies, afavorint la participació de més infants i de tots els monitors i monitores. Cada torn ha comptat amb un màxim de 20 infants, 5 monitors/es, i 3 persones a intendència i cuina.


S’han realitzat doncs, quatre tandes de 7 dies, del 29 de juny al 5 de juliol, per a infants dels 6 als 8 anys; del 6 al 12 de juliol, per a infants dels 11 als 14 anys; del 13 al 19 de juliol, per a infants dels 8 als 11 anys; i finalment, un tanda per als majors de 15 anys, del 25 al 31 de juliol. 


Com cada any s’ha donat importància als valors de la convivència, el ritme d’una vida comunitària, i una acció educativa entorn la consigna “amb tu, canviem el rumb!”. A més, enguany hi ha una altra circumstància prou important: la casa de colònies de Sant Marçal deixarà d’oferir els seus serveis. Les colònies d’aquest estiu han estat les darreres. Després de 27 anys, han participat a les colònies gairebé 650 infants, 120 monitores i monitors, i 36 cuineres. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris