CIPO Outlet interior_1440x961
Algunes de les peces de roba de fabricants de proximitat que s'exposaran a l'outlet que organitzarà CIPO - CEDIDA
15/10/2021 Actualitat
CIPO organitza un outlet de roba per recaptar fons per al nou centre de Castellar

La fundació traslladarà al Pla de la Bruguera l'activitat del Centre Especial de Treball relacionada amb la gestió de residus del Vallès Occidental

Rocío Gómez

La fundació CIPO organitzarà la dotzena edició de l'outlet de roba, del 22 al 24 d’octubre, al Mercat de Sant Joan de Sabadell. Enguany, la recaptació es destinarà a condicionar el nou espai de CIPO a Castellar del Vallès. L'esdeveniment representa la represa de la programació d'activitats a peu de carrer de la cooperativa després del parèntesi arran de la pandèmia. “Tornem amb molta força i il·lusió. Teníem moltes ganes de tornar a obrir l’entitat al públic i poder formar part, de nou, de l’agenda de la ciutat”, assegura el president de CIPO, Joan Madaula.

 

Així, divendres i dissabte, 22 i 23 d’octubre, de 9 h a 21 h, i diumenge, 24 d’octubre, de 10 a 20 h, al Mercat de Sant Joan tindrà lloc la venda roba de temporada de tardor i d’hivern per a dona i home de fabricants locals a preus reduïts. “Les marques han respost molt bé a la nostra crida i estem encantats que col·laborin amb nosaltres un any més. Sense elles, i l’equip de voluntariat, l’outlet no seria possible”, remarca Madaula. Una vintena de persones voluntàries s’encarregaran tant de la venda directa com de la selecció i l’etiquetatge previ de les peces. Val a dir que la cooperativa detalla que els diners recaptats als outlets es destinen al finançament de projectes de la fundació CIPO, "que treballa per la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual. Enguany, s’ha triat un projecte centrat en la inclusió laboral: l’adequació d’unes noves naus industrials per portar a terme les activitats relacionades amb la gestió de residus del Centre Especial de Treball de CIPO".

 

Concretament, segons ha donat a conèixer l'entitat, CIPO traslladarà l’activitat relacionada amb la gestió de residus a Castellar del Vallès, al polígon industrial Pla de la Bruguera, on es duran a terme "les tasques derivades de la recollida d’oli domèstic del Vallès Occidental, com ara la selecció i separació, i de càpsules de cafè".  Xavier Martínez, director de l’entitat, detalla que l'objectiu del trasllat de l'activitat a Castellar del Vallès "és fer créixer el Servei de gestió de residus, cada vegada més demandat i molt lligat al concepte de sostenibilitat i d’economia circular que defensa la cooperativa". En paraules de Martínez: "fins ara, no havia estat possible ampliar aquesta activitat, perquè topàvem amb les limitacions d’espai de les nostres instal·lacions al carrer de l’Himàlaia. Ara, aquestes noves naus ens permetran consolidar aquest servei, cosa que implicarà la creació de nous llocs de treball per a persones amb especials dificultats d’inserció laboral, especialment amb discapacitat intel·lectual. Seguim treballant per la integració sociolaboral d’aquest col·lectiu”.

 

La nau on es portarà a terme l’activitat és una de les tres naus que han estat donades a l’entitat per Maria Tula," gràcies a la qual també va ser possible l’obertura de la llar residència Pascual-Tula", expliquen des de CIPO.  “Mai podrem agrair suficientment les seves mostres de solidaritat. Les seves aportacions no només han estat decisives per al desenvolupament del projecte de CIPO, sinó que contribueixen directament a la millora de la  qualitat de vida de les persones usuàries dels nostres serveis i dels treballadors i treballadores de Centre Especials de Treball”, conclou Martínez.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris