bona 02_617x412
Neus Elcacho - dreta -, amb la regidora de Programes Socials, Pepa Martínez
31/05/2018 Actualitat
Cervell i estómac van de la mà en la nutrició

La nutricionista Neus Elcacho va oferir una xerrada sobre la 'Dieta de les emocions' al Casal Catalunya en el marc del Dia de la Salut de les Dones

El Casal Catalunya va acollir dimecres passat la xerrada “La dieta de les emocions, l’alimentació al llarg de la vida”, que va oferir l’especialista en alimentació i salut natural, Neus Elcacho. L’activitat, organitzada per la Comissió Municipal per a la Igualtat,  s’emmarcava en la celebració del Dia de la Salut de les Dones que es commemora cada 28 de maig.


Així, Elcacho va dedicar la conferència a la salut de la dona, i es va centrar en les etapes de la vida en què és més important cuidar l’alimentació i l’estil de vida. L’especialista va abordar qüestions com la fertilitat, la lactància, l’embaràs o la menopausa. “Hem d’integrar les emocions a l’alimentació perquè els hàbits, els costums o l’estrès ens fan menjar d’una manera determinada”, va detallar la nutricionista. Justament, Elcacho va explicar que a l’estómac també se’l coneix com el segon cervell, “d’alguna manera tots dos estan connectats”.


D’altra banda, l’especialista va introduir el concepte de memòria sensitiva, que fa que associem aliments amb emocions, un factor que també ens condiciona la dieta. “Per exemple, de  petits ens premiaven amb sucre”, va apuntar. Per a la ponent, la base de la piràmide d’aliments ha de ser de fruites i verdures. “Hem de menjar-ne tres porcions com a mínim al dia. El que ens passa és que no ens han ensenyat a cuinar verdures. A banda de bullir-les, les podem saltejar, afegir-hi un sofregit amb ceba, fruita a l’amanida, un raig d’oli de coco a les cremes de verdures o fins i tot germinats”, va recomanar. La nutricionista va trencar diversos mites alimentaris. “Podem aprimar-nos menjant fruits s ecs, oli, alvocat o fruites com el plàtan”, va apuntar. “Són productes naturals però es creu que engreixen. Podem cuinar amb oli però ha de ser d’oliva, el menys refinat possible i de qualitat. Li hem de perdre la por”, va dir.

 

Tanmateix, Elcacho va apostar per una dieta amb certa flexibilitat. “Cal tenir en compte que les restriccions generen ansietat. No passa res si un dia et menges un croissant. El problema és si ho fas cada dia”, va concloure. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris