07   gorriz_1440x961
El president de Comerç Castellar, Marc Górriz, al carrer Major / C. D. 
23/11/2021 Actualitat
Certificat Covid a bars, restaurants i gimnasos per frenar l’augment de contagis

El president de Comerç Castellar, Marc Górriz, diu que estan resignats però demanen que, com a mínim, l’aplicació funcioni bé. El TSJC haurà d'avalar la decisió del govern que hauria d'entrar en vigor divendres a les 12 de la nit

Cristina Domene

El consell del Govern de la Generalitat ha aprovat avui ampliar l’ús del certificat Covid més enllà de l’oci nocturn. En concret, el govern català ha donat llum verda a l’ús del certificat de vacunació Covid per poder accedir a bars i restaurants, gimnasos i centres esportius i també residències de la gent gran. Així ho acaba de detallar aquest dimarts la portaveu del govern, Patrícia Plaja, qui ha matisat, però, que ara caldrà passar pel sedàs del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè pugui entrar en vigor aquest divendres a les 12 de la nit.

 

La portaveu del govern ha justificat la mesura d’ampliar l’ús del certificat Covid “per evitar aplicar novament restriccions que afectin activitats o limitar aforaments”. De fet, també ha apuntat que la proposta pot incentivar la vacunació que en els darrers dies està vivint un repunt a Catalunya. Recordem que en aquests moments el passaport Covid pot acreditar tres situacions: Certificat de vacunació, de recuperació de la COVID-19 o de prova diagnòstica negativa- es demana per entrar a discoteques, locals d’oci nocturn i també als avions.

 

Reaccions

Què n’opinen des del sector de la restauració de Castellar del Vallès? El president de Comerç Castellar i propietari de tres locals de restauració, Marc Górriz, assegura que estan sorpresos i cansats. “L’últim cop també ens van fer sentir culpables, vam ser els primers assenyalats i els últims, juntament amb els locals d’oci, en aixecar les restriccions”.

 

L’avançament de la possible aplicació la va donar ahir la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, assegurant que el sistema sanitari català treballa per evitar la situació que s'està vivint en altres països d'Europa.

 

Recordem que en aquests moments el passaport Covid -que pot acreditar tres situacions: Certificat de vacunació, de recuperació de la COVID-19 o de prova diagnòstica negativa- es demana per entrar a discoteques, locals d’oci nocturn i també als avions.

 

Què n’opinen des del sector de la restauració de Castellar del Vallès? El president de Comerç Castellar i propietari de tres locals de restauració, Marc Górriz, assegura que estan sorpresos i cansats. “L’últim cop també ens van fer sentir culpables, vam ser els primers assenyalats i els últims, juntament amb els locals d’oci, en aixecar les restriccions”.

 

El restaurador opima que si han d’acabar aplicant aquesta mesura, com a mínim, que creïn una aplicació que funcioni bé a l’hora de passar el QR: “Estem estressats perquè afegeix més feina a tots els protocols que ja apliquem. El que estaria molt bé es que crees una aplicació que funcioni perquè ara hi ha moments que la web que ha de llegir els QR dels passaports es col·lapsa i el que no ens podem permetre es tenir cues a les 9 o les 10 de la nit perquè una aplicació no funciona bé”. No obstant això, el president afirma que estan resignats i que s’adaptaran al que calgui: “El mal menor és el passaport Covid per entrar. Però que no ens toquin ni els horaris ni els aforaments perquè llavors sí que tindrem un problema. Ens adaptarem i endavant. No queda una altra”.

 

Sobre la possibilitat d'ampliar l'exigència d'aquest certificat més enllà de bars i restaurants, la responsable de planificar el sistema sanitari català, Gemma Craywinckel, és partidària de fer-lo obligatori en tots els espais tancats on s'acumula molta gent: també cinemes o teatres. S’espera, a més, que l'ús del certificat ajudi a fer pujar el nombre de vacunats.

Comparteix
M'agrada
Comentaris