05   accident_1440x961
Un dels accidents de diumenge passat a la carretera B-124, a l’altura de l’Ermita de Les Arenes. || O. Moreno
03/03/2021 Actualitat
Castellar i Sant Llorenç demanen als Mossos més controls de trànsit els caps de setmana

Els dos municipis veuen amb preocupació l’augment desproporcionat de trànsit a la B-124 amb el confinament comarcal, així com els accidents patits durant el cap de setmana

Plou sobre mullat. Els dos accidents greus viscuts el cap de setmana passat han posat en alerta els Ajuntaments de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall que demanen conjuntament als Mossos d’Esquadra que augmentin els controls a les carreteres (B-124 i C-1415a), sobretot els caps de setmana, quan es detecta un volum de trànsit molt desproporcionat si tenim en compte l’existència del confinament comarcal com a conseqüència de la pandèmia. En concret, el alcaldes de Castellar i Sant Llorenç, Ignasi Giménez i Joan Solà, han reclamat per carta a la Generalitat de Catalunya una major presència dels Mossos d’Esquadra al tram de la carretera B-124 que separa els dos municipis. El trànsit en aquesta via, que és porta d’accés al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, “s’ha intensificat exponencialment arran del confinament comarcal”, explica l’Ajuntament de la vila en un comunicat. 


En l’escrit enviat a l’intendent cap de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell, els dos ajuntaments fan constar que “en les darreres setmanes s’han registrat prop d’una desena d’accidents de trànsit, d’entre el quals cal destacar dos xocs frontals que van tenir lloc el passat diumenge, 28 de febrer”. Un d’ells, el més aparatós, va tenir lloc a l’altura de l’Ermita de les Arenes la carretera B-124 en un revolt molt tancat on anteriorment ja s’hi han produït topades. Els tres  ocupants dels dos cotxes implicats van ser portats a l’Hospital de Sabadell.  Al lloc dels fets s’hi van traslladar quatre ambulàncies i un helicòpter del SEM –que finalment no va ser necessari-, tres dotacions de Bombers (una de Castellar), policia local i Mossos d’Esquadra. Divendres també es va produir una altra topada frontal, en concret a l’accés de Sant Feliu del Racó.


Segons explica el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Convivència i Civisme, Pepe Leiva, “estem en un moment en què la pandèmia ha incrementat les excursions pels entorns i hem de demanar a la ciutadania que en faci un ús responsable, però també necessitem que els cossos de la Generalitat, Mossos i Agents Rurals, estiguin amatents al trànsit de la carretera i vigilin el medi natural”. 


Tradicionalment, el tram de la carretera B-124 entre Castellar i Sant Llorenç Savall, relativament estret i força sinuós, ha estat transitat durant els caps de setmana per grups de ciclistes i motoristes, així com per vehicles que accedeixen a diferents punts del parc natural. Durant les darreres setmanes no solament s’ha intensificat el trànsit en aquest tram, sinó que “també s’ha pogut apreciar un número significatiu d’autocaravanes i furgonetes camper que pugen a Sant Llorenç Savall a pernoctar”, informa l’Ajuntament.


“De la mateixa manera que la Diputació ha muntat en els darrers mesos dispositius per regular els accessos a les àrees d’aparcament del parc natural, cal que la Generalitat s’impliqui en els operatius de control de trànsit, no només de la B-124 sinó també de la C-1415, entre Terrassa i Castellar, també molt transitada”, explica Leiva. “Des dels municipis ens sentim sols a l’hora de garantir la seguretat viària en aquestes vies”, conclou el regidor.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris