WhatsApp Image 2022 02 02 at 13.00.31_1440x961
El propietari de Forns Castellar, José Antonio Moya, amb un forn acabat d'instal·lar al forn Benet de Sabadell
08/02/2022 Actualitat
De Castellar al món

Forns Castellar fabrica des de fa set anys forns per a fleques i pastisseries

Jordi Rius

La seva experiència ve de lluny.  Primer va estar 30 anys treballant a l’empresa AGB, que està actualment al polígon de la Bruguera. Després de marxar de l’empresa, José Antonio Moya, va  decidir establir-se pel seu compte i “fer una continuació de la feina que havia estat fent amb el meu producte”. D’això fa set anys i el cert és que Forns Castellar porta el nom de la nostra població arreu de Catalunya, Espanya i part de l’estranger gràcies als seus forns per a forns i pastisseries. Ara, però, “és un moment difícil per l’increment i la manca dels materials i, en plena pandèmia, els clients finals tenen problemes de liquiditat o tenen incertesa de si invertir o no en nova maquinària”.


En ser una empresa petita, la seva gran basa és que “fem el producte a mida del client, és a dir, no tenim un producte estàndard, sinó que fem una màquina d’acord amb el local on ha d’anar”, assegura Moya. En aquest sentit, Forns Castellar  s’adapta a les necessitats actuals del moment, ja que “la demanda que hi ha actualment no és de molta quantitat del mateix producte, sinó d’articles molt concrets per la qual cosa no pots fer un estocatge de material”. Des de l’empresa, que té la seva seu al carrer Noguera del polígon de Can Carner, es fabrica tot el producte, però s’acaba de fer el muntatge final a les instal·lacions del client. “Tot passa per les nostres mans”, adverteix Moya.


Des de l’empresa estan fabricant  una novetat, un forn de pedra, que serveix per coure el pa sobre la pedra, i dels quals n’hi ha molt pocs a l’Estat. “Els forners han canviat la mentalitat de competir amb els preus i ara es centren en la qualitat i en el fet que a molts clients no els sàpiga greu pagar dos euros per un pa que sigui de bon menjar i elaborat amb massa mare. Aquest pa s’ha de fer en un forn de pedra, que és el que estem fabricant ara”.

 

 CLIENTS PER ESPANYA I EUROPA
Forns Castellar compta amb dos comercials per les vendes de forns a França i les seves antigues colònies.  A més de forns petits i mitjans, entre la cartera de clients de l’empresa castellarenca hi ha Europastry, líder en el sector de masses congelades de forn. “A Sant Joan Despí tenen unes instal·lacions de pa final, amb pa de coca i de vidre. Estan 22 hores treballant fent pa i ho fan amb els nostres forns”, constata el propietari de Forns Castellar. Entre la seva clientela també té cadenes de forns com Granier, Macxipa, Valero, Panabad o Horno Belcan. “És veritat que hem agafat com a clients aquests quatre o cinc grans i aquest són els referents dels petits”, sosté Moya.


Als primers temps de l’empresa, sortir fora de Castellar suposava un problema, bàsicament pel nom en català: “Ens havien agafat una mania pel fet de ser un producte català i podríem haver canviat el nom, però vam decidir mantenir-lo tot i les reticències inicials”, assegura el propietari de Forns Castellar. Amb el temps, “com ja han vist que fabriquem un bon producte de qualitat a un bon preu i amb rapidesa en el lliurament, ja som una mica de referència en el sector, referenciada per la nostra cartera de clients”, conclou Moya. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris