DSC02212_1440x961
L'arbre de la plaça del Mercat és un dels eixos centrals de la il·luminació de Nadal - R.GÓMEZ
03/12/2022 Actualitat
Castellar encén l'espurna del Nadal

La vila va donar la benvinguda a les festes amb una xocolatada popular, la batucada Perculights, el Bosc Màgic de la plaça d'El Mirador i l'encesa de l'enllumenat de Nadal

Rocío Gómez

Fa dies que el fred ens acompanya i les bufandes, els abrics i els guants, també. L'ambient hivernal anuncia l'arribada d'un dels moments més esperats per bona part de la ciutadania, i particularment, pels més menuts de casa. Des de fa uns anys, el tret de sortida de l'avantsala de les festes de Nadal coincideix amb l'encesa de l'enllumenat de Nadal. I de fet, divendres passat es va encendre aquesta guspira nadalenca a cop de música, dansa, moltíssima il·lusió i uns bons gots de xocolata calenta per proporcionar l'energia necessària per esperar, a peu de pista, l'encesa de l'arbre de la plaça del Mercat.

 

 

Xocolatada a Casa Córdoba per donar la benvinguda a les festes de Nadal - J.MELGAREJO

Xocolatada a la Casa Córdoba la tarda de divendres passat - J.MELGAREJO

 

Així, poc abans de les 18 hores, Casa Córdoba - a tocar de la plaça Europa - va organitzar una xocolatada popular que va aplegar a moltíssims castellarencs i castellarenques que volien donar la benvinguda al Nadal plegats. La xocolata desfeta rega sempre les celebracions d'aquestes festes i amb els termòmetres a tocar dels 7 graus, va ser una aliada per aguantar el fred abans de l'arribada d'uns dels convidats estrella: la cia. Brincaderia. El grup de dansa va oferir l'espectacle Perculights, una batucada molt especial perquè integra una coreografia de llums led que formen part del vestuari de la banda. Canvi de colors a cop de salt i repic de tambors, mans enlaire i crida a la comitiva a seguir-los. D'aquesta manera va ser com, amb bona part dels assistents embadalits, van dirigir els més valents a seguir-los en el recorregut que començava al carrer Tarragona, i que va travessar diversos carrers fins arribar a la plaça d'El Mirador, punt de trobada de la celebració.

 

Batucada amb Perculights en l'acte de l'encesa de l'enllumenat de Nadal  - J.MELGAREJO

Batucada Perculights en l'acte de l'encesa de l'enllumenat de Nadal  - J.MELGAREJO

 

 

Allà, des de les 18 hores es va poder participar en la instal·lació artística col·laborativa el Bosc Màgic. Es tracta d'una proposta interactiva creada per Eloïsa López i Lluís Campmajó en què tant els infants com els adults podien decorar amb llums leds unes estructures amb forma d'arbre, per crear la seva pròpia composició i experimentar amb els llums i el contrast entre els colors. L'any passat es va instal·lar una proposta semblant que convidava la ciutadania a experimentar i, d'alguna manera, col·laborar en engalanar la vila i en l'encesa de l'enllumenat. De fet, Castellar viurà una de les celebracions amb més il·luminació dels últims anys. S'han incorporat 168 nous punts d'il·luminació als 300 habituals, per decorar més carrers, crear més ambient nadalenc i fomentar l'activitat comercial de proximitat.

 

Amb l'arribada de la batucada a la plaça d'El Mirador, va arribar també el moment de l'encesa oficial. En representació del Mercat, David Casé, el president de Comerç Castellar, Marc Górriz, i l'alcalde Ignasi Giménez, van pujar dalt de l'escenari per adreçar unes paraules als assistents que es van aplegar tant a la plaça d'El Mirador com a la plaça del Mercat, abans de prémer l'interruptor que encenia l'enllumenat nadalenc. Casé va voler fer un reconeixement a les àvies que de manera desinteressada vetllen i cuiden de tota la família durant tot l'any. "És un dels moments més solidaris de l'any, per estar amb la família i els amics, i recordar els que no hi són", va dir, tot remarcant la il·lusió d'embolicar i d'obrir regals, i la bona feina que fan els Reis d'Orient, malgrat la difícil conjuntura econòmica. Górriz també va fa menció a "un futur incert" quant a la pujada dels preus dels subministraments, entre altres qüestions, "que tots junts i fent equip superarem". El president de Comerç Castellar va agrair "la confiança que els castellarencs i castellarenques dipositen en el comerç local". Al seu torn, l'alcalde Ignasi Giménez va posar en valor l'esforç i bona feina dels comerciants i paradistes de la vila, en una de les campanyes més importants per al sector. "Si volem un poble viu, on hi hagi comerç, necessitem que tots col·laborem, especialment els castellarencs i castellarenques", va assegurar Giménez.

 

 

Marc Górriz, president de Comerç Castellar, l'alcalde Ignasi Giménez, i David Casé, en representació del Mercat Municipal, en l'encesa de l'enllumenat de Nadal - JMR

Marc Górriz, president de Comerç Castellar, l'alcalde Ignasi Giménez, i David Casé, en representació del Mercat Municipal, en l'encesa de l'enllumenat de Nadal - L'ACTUAL

 

Després de desitjar unes bones festes als assistents, va ser el moment del compte enrere que es va projectar a la façana d'El Mirador abans que es premés l'interruptor que encenia l'espurna del Nadal a la vila. Un compte enrere en què, com passa per Cap d'Any, només per uns segons, res és més important que mirar de reüll - amb aquelles mirades que s'emporten el fred - la persona que tens a tocar, per compartir aquella alegria de saber que en aquell precís moment tot anirà bé.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris