3_617x412
Un autobús de la línia C1 dillluns a la tarda a la parada de la plaça Calissó. || I.VIZUETE
10/01/2020 Actualitat
Castellar demana que els títols propis de La Vallesana V-1, V-2 i V-3 siguin multipersonals

L'Ajuntament plantejarà a la Generalitat i a l’empresa Moventis que aquestes targetes permetin timbrar consecutivament més d’un viatge, tal i com es podia fer fins a finals de l’any passat

Redacció

L’Ajuntament de Castellar del Vallès iniciarà gestions de manera imminent per demanar a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i a l’empresa concessionària Moventis que els títols propis de La Vallesana V1, V-2 i V3 continuïn sent multipersonals com ho eren fins al passat 31 de desembre. L’aprovació de les noves tarifes del transport integrat de l’ATM per al 2020 ha provocat que aquestes targetes ja no permetin timbrar consecutivament més d’un viatge i, per tant, siguin d’ús unipersonal. L’Ajuntament considera que “aquest és un greuge que s’afegeix a l’increment del 10% de les tarifes d’aquests títols”, segons assenyala el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Pepe González.

 

Cal destacar que, les targetes V-1, V-2 i V-3 són abonaments de 10 viatges d’una, dues i tres zones respectivament que es poden utilitzar en un únic trajecte sense transbordaments. El preu d’aquests títols ha quedat fixat en un 80% del preu de la nova T-Casual. “Són molts els usuaris que viatgen acompanyats i utilitzen aquests títols per anar als centres hospitalaris o fer gestions a Sabadell i que ara es veuen obligats a comprar una targeta per a cadascun d’ells”, explica González.

 

Tanmateix, si no s’accepta aquesta demanda , el consistori proposarà a la Generalitat i a Moventis la creació d’un nou títol multipersonal, la V-familiar, “que hauria de ser equivalent a la nova T-familiar però més econòmica que aquesta ja que no permetria la possibilitat de fer intercanvis amb altres línies de bus o mitjans de transport”.  El consistori també insistirà davant la Generalitat en la reivindicació d’incloure Castellar a la mateixa zona tarifària de Sabadell.

Comparteix
M'agrada
Comentaris