B7R03095 2_1440x961
El president de la UE Castellar, Miki Vilanova, la regidora LGTBIQ+, Àngela Bailén, i el regidor d'Esports, Nakir Bueno, amb jugadors o jugadores del Castellar dissabte a la tarda durant la lectura del manifest Quim Pascual
19/02/2024 Actualitat
Castellar commemora el Dia Internacional contra l'LGBTI-Fòbia en l'esport

Dissabte, es va llegir un manifest abans del partit entre el Castellar i el CE Artesa de Segre

Redacció

Avui, com cada 19 de febrer, se celebra el Dia Internacional contra l'LGBTI-Fòbia en l'esport. 
 
Aquesta és la data en què va néixer el futbolista professional anglès Justin Fashanu, símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI+, que va jugar per a un sèrie de clubs entre 1978 i el 1997. Fashanu es va convertir en el primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat, el 1990. El rebuig social que va patir el va dur al suicidi l’any 1998.  La iniciativa té per objectiu promoure la igualtat de totes les persones i treballar conjuntament per a eradicar l'LGTBI-fòbia als camps de futbol i què els jugadors i les jugadores puguin sentir-se lliures. 
 
 A Castellar el passat dissabte, 17 de febrer, es va llegir un manifest dins de l'acció reivindicativa Xiulem fora de joc a l'LGTBI-fòbia. Diguem NO a l'LGTBI-fòbia a l'esport  abans del partit del 1r equip de la UE Castellar amb el CE Artesa de Segre. L'acte va comptar amb la presència del president de la UE Castellar, Miki Vilanova - i alhora regidor d'Ara Toca Castellar, la regidora LGTBIQ+, Àngela Bailén, i el regidor d'Esports, Nakor Bueno. Algunes jugadores i jugadors del Castellar van fer la lectura del manifest.

Comparteix
M'agrada
Comentaris