vistes castellar_1440x961
Unes vistes generals del municipi de Castellar del Vallès, amb Sant Feliu i part de les urbanitzacions al fons. || Q. Pascual
28/07/2020 Actualitat
Castellar atrau nous veïns urbanites procedents de Barcelona i rodalies

Augmenten les vendes a les immobiliàries locals gràcies a clients que cerquen més natura i qualitat de vida després d'uns mesos marcats per la pandèmia i el confinament, molt més acusats als entorns urbans

Guillem Plans

Una reflexió, en els darrers mesos, ha bategat més forta que mai en el debat sobre la qualitat de vida. La importància de viure en un lloc que, per la seva gent i l’entorn, faci millor el dia a dia ha guanyat força en el context actual. La proximitat de Castellar amb la ciutat, el seu entorn natural i la familiaritat que es manté entre veïns –encara que amb el pas del temps ha minvat respecte al segle passat- atrauen urbanites que busquen l’oxigen que desprèn l’essència de poble. 


La Patrycja, que és polonesa, ha viscut més de 10 anys a Barcelona i fa poc més d’un mes va espetegar a Castellar perquè volia fugir “del soroll de la ciutat”. En definitiva, a la recerca de tranquil·litat.  La seva família s’ha traslladat al municipi pensant en com creixeran els seus dos fills. “Ens vam adonar que Castellar té moltes coses que volíem: llocs per fer esport, ioga, l’escola de música i, sobretot, molt espai natural al costat. Sortim de casa i estem a la muntanya. Això no té preu”, assenyala. 


La rebuda a la família nouvinguda ha estat il·lusionant: “Buscàvem un espai més pròxim. I estem molt contents amb els veïns. Tots ells, els dels carrers del costat, o els de dues o tres cases enllà, es van oferir per si necessitàvem qualsevol cosa”. A més, explica que per a totes les gestions municipals per empadronar-se a la vila, i tota la burocràcia que acompanya un trasllat, se li han posat moltes facilitats. Només un problema ha trobat en el fet de no viure en una gran ciutat: la companyia telefònica encara no li ha facilitat connexió a internet, tot i haver començat a pagar. Ho atribueix al fet que, en tractar-se d’una zona on no hi ha un volum important de clients, no tenen pressa a solucionar-ho. Tot i la preocupació, això no li amarga el canvi de vida que ha començat.

 
Aquest no és l’únic cas amb què s’ha trobat la immobiliària Nova Finques. “Després del confinament, ens està venint molta gent de Barcelona. Molta.  Hi ha una dada que és molt curiosa: hi havia finques, sobretot a urbanitzacions, que feia quatre anys que estaven a la venda i costava molt tenir-hi visites. Ara ens hem trobat que a la primera visita ens han comprat”, assenyala Josep Maria Segarra, gerent. “És un poble amb molta personalitat on tothom es coneix. Això, sumat als preus del lloguer a Barcelona, ha fet que vingui molta gent”, afegeix. 


La duresa del confinament que ha viscut la societat, ha accentuat l’idil·li per l’essència de poble. Encara que no és res sobtat. Mentre hi ha un flux de població, sobretot jove, que troba en la ciutat facilitats i comoditats laborals, en contrapartida arriben nouvinguts a Castellar pel seu tarannà de vila. Així ho ha notat, també, en els darrers temps la immobiliària Finques Clavé: “Hi ha molta gent que ve perquè els han parlat molt bé de Castellar, i han estat atrets pel fet de ser un poble amb la muntanya molt a prop”, explica Riki Casamada, gerent de l’agència.


Necessitat d’espai obert
El context de pandèmia actual, fins i tot, ha canviat la concepció dels habitatges. Per a molta gent, ha aflorat la necessitat de comptar amb espais oberts: patis, terrasses o balcons. “Durant el confinament no hem tingut terrassa, només un balcó on teníem les flors i les bicicletes. Feia la funció d’emmagatzematge. Vam haver de posar les bicis al dormitori, per sentir una mica de llibertat. Per sentir el sol i el vent a la cara”, explica Patrycja, sobre el pis on vivia abans de mudar-se. 


“Hem notat un augment bestial de demanda de cases amb patis o pisos amb terrassa”, sustenta Casamada, en la mateixa línia. Fins i tot, Nova Finques ha percebut un augment d’interès per habitatges amb habitacions on poder teletreballar. Aquests espais, després del confinament, i amb un horitzó incert, en aquests moments són més preuats que mai. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris