IMG 20231123 WA0005_950x634
El cotxe de Policia Local fent els controls al polígon del Pla de la Bruguera. || AJ. CASTELLAR
28/11/2023 Actualitat
Campanya de control de furgonetes i camions

Entre el 20 i el 26 de novembre, es van tramitar vuit denúncies per incompliment de normativa d’aquest tipus de vehicles

Redacció

La Policia Local va dur a terme la setmana passada diversos controls de trànsit de camions i furgonetes. L’acció es va realitzar en coordinació amb el Servei Català de Trànsit i va permetre comprovar si els conductors d’aquest tipus de vehicles compleixen la normativa sobre diversos aspectes com ara la càrrega permesa, la documentació específica de transport, les condicions tècniques dels vehicles o el tacògraf digital (aparell que enregistra i emmagatzema dades per controlar els temps de conducció i descans). A més també se’ls va realitzar proves d’alcoholèmia.

 

Entre el 20 i el 26 de novembre el cos local va inspeccionar un total de 18 vehicles, nou de transport lleuger (inferior a 3,5 tones de pes) i nou de transport pesat de mercaderies (superior a 3,5 tones de pes). De resultes d’aquests controls s’han tramitat un total de vuit denúncies: tres per realitzar transport públic sense autorització, dues per conduir sense el certificat d’aptitud per a conductors professionals, dues més per irregularitats al tacògraf digital i una per no disposar d’extintors a l’interior del vehicle.

 

Durant els mesos de setembre i octubre diversos membres de la plantilla van dur a terme al Centre de Serveis dues formacions relacionades amb el control de transport per carretera i la circulació de vehicles. Aquests cursos van ser organitzats per la mateixa Policia Local de Castellar, en col·laboració amb la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. També hi van participar els cossos de Sabadell, Terrassa, Caldes de Montbui, Sentmenat, Santa Perpètua de Mogoda, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès, Parets del Vallès, Polinyà i Martorell, municipis amb els quals s'ha signat un conveni de col·laboració en matèria de formació.

Comparteix
M'agrada
Comentaris