12 savethemama2_800x534
Samarretes i dessuadores solidàries que comercialitza l’associació  || @savethemama
19/10/2020 Actualitat
Una de cada vuit dones en patirà un

El col·lectiu Save the Mama recapta fons per a la lluita contra el càncer de mama i treballa en xarxa per acompanyar tant les dones que passen per la malaltia com les seves famílies

Rocío Gómez

Només a l’estat espanyol cada any es diagnostiquen més de 33.300 nous casos. És el segon tipus de càncer més comú. Segons l’Institut Nacional d’Estadística, una de cada vuit dones desenvoluparà càncer de mama.

 

Avui, 19 d'octubre, és el Dia Mundial del Càncer de Mama. Amb motiu de l'efemèride, el magazín Connectats de La Xarxa ha convidat el col·lectiu Save The Mama. És una de les associacions que treballa per posar el seu granet de sorra en la lluita contra aquest tipus de càncer. La iniciativa és fruit de l’empenta i l’esforç de dues cosines, l’Ariadna Sempere  i la Jèssica, que van viure de prop la malaltia. Save the Mama no només se centra a recaptar fons per investigar sobre el càncer de mama sinó també per acompanyar tant les dones que passen per la malaltia com les seves famílies."És una associació familiar, treballem com una comunitat", explica Orera. "Els cuidadors també necessiten que els cuidin", afegeix.

 

Des de 2016 l’associació ha donat més de 30.000 euros a diversos projectes que comanden l’Institut Oncològic de la Vall d’Hebrón, o l’Hospital Clínic, centre amb qui mantenen una estreta col·laboració. De fet, la seu de Save The Mama està a tocar d’aquest hospital, al carrer València, 115 de Barcelona. El local ha esdevingut un punt de trobada per a famílies i pacients, per compartir experiències, però també participar de les xerrades i tallers que hi tenen lloc.

 

Ara bé, bona part dels diners que recapten ho fan través de la venda de marxandatge a la botiga virtual de savethemama.org, en què venen samarretes, bosses i dessuadores amb un disseny que visibilitza la malaltia i combat l’estigma de la mastectomia. "Sembla que per ser dona, has de tenir pits. També volem lluitar contra aquest estigma", remarca Orera.

 

Val a dir que enguany, Save The Mama també ha col·laborat amb projectes de recerca sobre la COVID-19, i han donat 1.000 euros a l'Hospital Clínic i a la iniciativa #yomecorono.

 

Recupera l'entrevista al Connectats

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris