doctor argimon_1440x961
Intervenció del doctor Argimón, secretari de Salut, en la compareixença del Procicat d'aquest dijous, 4 de març de 2021 || TV3
04/03/2021 Actualitat
Bars i restaurants obriran a partir de dilluns de 7.30 a 17 hores de forma ininterrompuda

El PROCICAT  permetrà "tímides obertures"  també a les universitats (aules al 30%), ampliació de les extraescolars, les competicions esportives a partir de 16 anys i museus i galeries d'art tornaran a obrir

A partir de dilluns i fins el 15 de març, el PROCICAT ha decidit mantenir el contingut bàsic de les restriccions vigents amb algunes mesures de flexibilització. La principal novetat serà que les autoritats permetran l'obertura ininterrompuda de 7.30 a 17h de bars i restaurants (ara estan obrint tres hores pels esmorzars i tres hores pels dinars).

 

D’altra banda, s’ha decidit continuar amb el confinament comarcal i nocturn i encara queda pendent saber quines mesures es prendran de cara a la Setmana Sant, un dels tradicionals punts fots del sector del turisme i l’hostaleria. En tot cas, el Procicat ha decidit fer tímides obertures de cara a la setmana vinent i que anirà revisant en funció de la situació que encara es considera “molt lluny” de la normalitat.

 

Es reobriran els vestidors a gimnasos i equipaments esportius i es podrà reprendre la competició dels esports federats per als majors de 16 anys.

 

Les activitats extraescolars s’ampliaran a l’ESO, batxillerat i formació professional, així com les colònies fora de la comarca amb la bombolla escolar.

 

Les persones majors de 65 anys podran fer activitats lúdiques a l’aire lliure.

 

Pel que fa a l’ensenyament, les universitats podran tenir activitat presencial amb un 30% d’aforament a les aules.

 

Pel que fa a la cultura, es permetrà la represa de les activitats culturals a museus, galeries d’art i sales d’exposicions.

 

El conseller d’Interior Miquel Sàmper ha volgut insistir en la compareixença d’aquest dijous que tot i les tímides obertures “es manté el confinament perimetral comarcal i les restriccions de mobilitat sense justificar”

Comparteix
M'agrada
Comentaris